panenstvo, vakcina proti HPV

Príspevok v téme: panenstvo, vakcina proti HPV
miso

Zdravim!
Chcel by som sa Vas opytat, ak sa tu najde nejaky kompetentny alebo niekto kto ma o danej problematike iste poznatky. Moja priatelka ma 16 rokov a je panna. Jej mama ju ide dat na ockovanie proti rakovine krcka maternice, avsak pri tomto ockovani sa davaju protilatky v istych casovych cykloch v rozmedzi 6 mesiacov. Chcem sa opytat ci ma ockovanie opodstatnenie ak dotycna uz nie je panna. Zjednodusene, musi byt zaujemkina o toto ockovanie panna? Straca ockovanie opodstanenie ak nie je panna? myslim ze sa jedna o vakciny od znaciek SILGARD a CERVARIX alebo take nieco..myslim ze ten silgard. Dakujem pre osobnejsiu odpoved prosim piste na mail.ale mozte aj sem.Dakujem

katalinka1

Ono netreba zabúdať, že sa očkujú proti HPV i muži (chlapci) v tom istom veku, čítala som najnovšiu štúdiu, ktorá hovorí o tom, že HPV prenášajú muži...

aluska

cim ma menej rokov tym lepsie
a lepsie je byt panna lebo vtedy existuje takmer nulova pravdepodonost, ze uz hpv ma

neviem ja by som sa nedala zaockovat, ta vakcina je prilis nova a clovek nikdy nevie, co to s tebou urobi za 40 rokov

helinka

ahoj, očkuje sa proti HPV infekcii (viac najdes na www.cgop.cz ), ktorá zjavne spôsobuje rakovinu krčka maternice, počas svojho života sa s týmto virom stretne väčšina žien. myslím, že žena nemusí byť panna, keď sa chce dať zaočkovať, ale či bude mať očkovanie význam závisí od výsledkov už skôr spomenutého cytologického vyšetrenia.

ojka

karioll
minuly tyžden som sa o tomto bavila so svojím gynekologom, aj ked je už človek sexualne aktívny, môže sa dať zaočkovať po daných vyšetreniach, ale ked je ešte žena sexualne neaktívna,panna, tak očkovanie sa fakt "vyplatí",vtedy je prevencia to spravne slovo. A je to fakt dobra vec, lebo su chranení nasledne obaja. Aj žena aj jej partner (:

renyyy

ale ockuju aj zeny, ktore uz mali pohlavy styk. Samozrejme im najprv spravia onkocytologiu a vysetria ich. Len ta suma za vakcinu je strasne vysoka, no zdravie za to urcite stoji.

karioll

musi byt panna,respektive nemoze mat sexualne aktivity,kedze to ockovanie je prevencia.logicke,nie?
urcite by som to odporucal,nehovoriach o tom,ze tym chrani aj partnera

renyyy

ano, alzbee, samozrejme :-)
Tak som to aj myslela, skor som chcela reagovat na komentar podlamna, ze to nie je rozsirena rakovina. Ale dakujem :-)