krvna skupina

Aťa

Sarag, Downov syndróm je ničo iné. Ide tam o mutáciu, či poškodenie génu a nie o krvnú skupinu. Najviac rizikové sú tehotenstvá, ak žena má viac ako 35 rokov.

sarag

Mam zopar znamych, ktori maju rovnaku krvnu skupinu a lekari im neodporucili mat tretie dieta. Napriek tomu dva pariky mali tretie dieta(podotykam, ze prve dve boli zdrave) a boli postihnute Downovym syndromom(dozili sa okolo 15 rokov). Cize partneri s rovnakou krvnou skupinou(neviem konkretne aku mali oni, ale mali rovnaku)by nemali mat tretie dieta. Ale to plati len u jednej krvnej skupiny.

marfuška

Ked majú partneri rovnaku krvnú skupinu neznamená to žiadne riziko pre budúceho potomka.Problémy možu nastat,ako tu už niekto písal,ak je žena RH- a partner RH+,vo výnimočných prípadoch ak majú rozdielne krvné skupiny.

jolanka

milo,keby si stale neopakoval otazku, dostal si odpoved este vcera ,takze neni na tom pravdy nic ja mam muza s rovnakou krvnou skupinou a mame krasne zdrave dieta,k postihu dochadza pri pokrvnom spojeni- rodinny prislusnici spolu,dalej co sa tyka Rh faktoru ,ak je matka negativnaa a otec pozitivny vznika problem pretoze ak dieta zdedipozityvitu tak matka produkuje protilatky proti plodu ale na to uz liecba vynasla a nerodia sa postihnuty.A novorodenecka zltacka moze vzniknut uplne u kazdej tejto situacii je fyziologicka .

emilka

neviem presne ake krvne skupiny ale exisatuje viac rizik.Ja na vasom mieste by som sa informovala este pred otehotnenim o moznych problemoch.Kamaratka ma iba jedno dieta,lebo dalsie by boli postihnute,druha suseda mala viac potratov az potom sa jej narodilo zdrave dieta a tiez bol problem krv.skupina.a v rodine mojej svagrinej sa narodili chlapci zdravi ale vsetky dievcata su nejako telesne postihnute.a aj tam je problem krv.skupina.ale v ktorom pripade aka to neviem.

peto BA

Tu ide o to ze ak je matka Rh negativna a otec Rh +, moze sa narodit Rh + dieta. Myslim ale ze pri prvom dietati, je matka vystavena v tomto pripade krvinkam plodu a vytvara proti nim protilatky. Pri dalsom tehotenstve uz prenikaju vytvorene protilatky do krvi plodu a poskodzuju jeho krvinky..s plod moze zaniknut, alebo moze vzniknut novorodenecka zltacka..

tina

keby ste otehotneli v provom rade zenska lekarka zavola aj teba aj tvoju priatelku a urobi vam krvne vysetrenia... a ak nie, vypytajte si tieto vysetrenia sami! Je tam nejaka moznost problemov, ale neviem presne pri ktorych krvnych skpinach...

eviak

noo, to neviem, co ale viem je, ze pokial ma zena 0 negativ a dieta ma krvnu skupinu po otcovi tak ma problemy v tehotenstve, telo odmieta plod. zacne proti nemu bojovat. a ak sa to nepodchyti, vtedy sa rodia postihnute babatka :(

peto BA

to je blbost, myslim ze je blbe ked je zena Rh- a dieta Rh+ tak sa jej musia davat protilatky....ale toto som nepocul. Postihnute moze byt ked mate akoze "rovnaku krv" ze ste pribuzni