Maturita

otazkaotazka

Čo si zopakovať pred písomnou maturitou z cudzieho jazyka, ak dodnes nič poriadne neviem? Gramatiku? Alebo?

mirka283

ja ešte nemám po strese... 27.marca ma čaká maturita zo španielčiny.. tak sa bojím..
ináč slovina bola celkom v pohode, aj anglina sa dala (našťastie som si nedala A, ale B, že vraj to A bolo hrozné.., nemčinu som mala A ale dalo sa, len pár vecí som poplietla, no a matika boli dosť ťažké príklady, ale nejako som ich nakoniec vypočítala, dúfam že aj správne... tak sa teším keď už bude konečne po tých maturitách, ešte špan. a potom ústne, a bude konečne pokoj!

ahojka

cawte tak ako? zo sloviny som vraj presla. aspon z toho co sa opravovalo na skole, tam som mala dost bodov, takze sa nemusim bat ze musim zmaturovat v najhorsom na 3. a sloh mam tiez aj zo sloviny. no len o nemcine este neviem. drzte palce nech to spravim aspon na tych 20 bodov :) to citanie bolo priserne. ale myslim ze tych 20 bodov by som tam tiez mala mat. z toho co sa opravovala na skole, mam tusim 11 bodov :) z 24... to som ale dovrzala. no co uz. ale sloh sa dal. sice tiez som ho po sebe nemala silu precitat a to bola taka primitivna nemcina ze az. ale tak snad je aj ten napisany na potrebne percenta. a co vy ostatni? ake su pocity, dojmy? zo mna konecne opadol vsetok stres

noemi3

ja prave zboznujem umenie, tancujem, hram na klaviri, obcas aj divadlo, citam, zboznujem chodenie do divadla. A ta tema vo mne vyvolala mnozstvo myslienok, ktore som si v tej rychlosti nevedela usporiadat. tak to nakoniec dopadlo, tak ako to dopadlo. A ja som nestastna z toho ze som to mohla napisat jednoducho sedliackym rozumom.

usiko

noemi,
Oki, mas pravdu, myslim, ze v dnesnej dobe, ked deti pozeraju TV, surfuju net a hraju plazstatuon a divadlo a kino poznaju len z filmov z DVD, o citani ani nehovorim, ta tema nebola najstastnejsi vyber, lebo si myslim, ze dnesni 19 rocni studenti maju od umenia daleko a napisat taku esej po slovensky by bola fuska, nieto este anglicky...ale B level bola v pohode, si myslim....

noemi3

Ahojta pisali ste niekto dnes test z anj A uroveň? co na to vravite? a sloh? ja mam len jedno slovo- NONSENS!
test- stylom ententiki
sloh- ten som si uz po sebe ani druhykrat necitala!!! prejavi tu niekto so mnou aspon trosku sucitu?

maturantka

mademoiselle dakujem:) presne ako pises, ja len dufam, ze tie ustne dopadnu lepsie, lebo tieto pisomne boli fakt narocne:)

mademoiselle

maturantka, zohladnuju sa aj urovne na VS a plus aj percenta, ked si mala A uroven, mas tam ine bodove ohodnotenie ako B uroven.Samozrejme zalezi do percent. A neboj sa, pisomne matury su ovela lahsie ako ustne, a je to v pohode, aj ked ja som si zlizla od jednej kravy co ma nenavidela nepravom znamku,ale uz to neriesim. A pokial chces ist na VS nikto sa ta nebude nikdy okrem prijimaciek pytat ake si mala znamky z matury, prip. kolko si mala percent. POkial budes mat titul z VS, tak to nikoho zaujimat nebude.
Ale inak co som pocula z radia temy na slovinu, mali ste fakt sprostosti. Ja som maturovala pred niekolkymi rokmi, ale temy sme mali hlupe, ale nie az tak ako vy. No drzte sa vsetci maturanti. Ale nie ej to az take hrozne, na VS bude kazde skuskove ako maturita, ba este horsie.

maturantka

ahoj ahojka:) tak som rada, ze som nasla aj niekoho komu sa to zdalo tazke. niektori tvrdili, ze to bolo lahke, co je totalna hlupost. a mas uplnu pravdu, ani ja som sa nemusela na to ucit, kedze tam boli otazky cisto bez ucenia. och joj:( ale tak zajtra na tej NJ ti drzim palce, to zvladnes:) a z nemciny si si dala aku uroven? pretoze som pocula, ze tento rok su Bcka strasne lahke a Acka tazke a pritom sa to na vyske nezohladnuje, vraj ide len o percenta. "super", nie? cele je to divne, ale drzim palce:)