liečba myomu

ena-ena

mne tiez pomohla na liecbu myomov Esmya a to som skusala uz naozaj vsetko od enzymov cez caje, masticky.. dokonca som sa nehcala ukecat doktorom aj na hormony, brala som antikoncepcne pilulky, duphaston, potom uz norethisteron a az potom doktorka skusila esmyu. presla som si naozaj tazkym obdobim ale nakoniec sa vyhybanie operacii oplatilo, lebo esmya mi zmensila myom, dokonca sa jeden stratil uplne. Nakoniec som citala niekde, ze myom je zavisly na hormonoch, takze mi vlastne doktorka podporovala rast ked mi davala antikoncepciu, duphaston ci norethisteron. Ked som sa jej na to pytala, vravela, ze v podstate ano ale dovtedy nebola esmya a nejako mi to krvacanie musela zastavit. Ze teraz uz vsetci normalni doktori pouzivaju na liecbu myomov esmyu, vraj je to len par rokov na trhu. Len tzv. masiari by nas najradsej kuchali, lebo vedia, ze dostanu pri kazdej operacii do vrecka co to.

Erika1978

Vidim, ze ste tu pisali uz davno, citala som to ked mi prvykrat diagnostikovali myom. Dnes je uz nastastie situacia ina, existuje tabletka na liecbu myomov. Mne to pomohlo 100%. Nemala som ani vedlajsie ucinky, sem tam naval ale to som mavala aj predtym takze tazko povedat ci je to z tabletky. Myom sa mi rapidne zmensil, a co je hlavne prestali krvacania! To mna trapilo najviac! Brala som to dokopy 6 mesiacov s tym ze tam bola puaza (nepamatam sa ci mesiac ci dva). teraz som uz rok po liecbe problemy sa nevratili. Takze ak si to teraz citate, tak sa uz nemusite bat operacie, vyhnete sa jej a nemusite ani skusat vselijake masticky:)

RNG

Po prechode sa znizi mnozstvo vyrobeneho estrogenu z testosteronu. Myom je zavisli od mnozstva estrogenu.
Ale netreba cakat az do prechodu, vytazok z korenov zihlavy alevo vytazky z kapusty ako DIN a I3C tak isto znizuju vyrobu estrogenu.
Niekedy pomoze dodat aj androgenny hormon, progesteron. V tom pripade ale mam preferenciu na prirodny progesteron alebo yam, z ktoreho si telo vie vyrobit progesteron podla potreby.
Rozne synteticke totiz maju plno zlych postrannych ucinkov.

janka

No, myóm sa veľmi mastičkami a kúpeľmi asi vyliečiť nedá. Ja mám ten istý problém - 2cm. Myóm môže ostať stáť alebo sa zväčšovať.Lekár mi povedal, že nezmyzne, až po prechode sa zmenší (vysuší). Väčšinou sa myómy vyberajú operatívne. Čím sú väčšie, tým horšie. Aj ja by som bola rada, keby stačila nejaká babská bylinka...ale..... (100 g rebríčka obyčajného namočiť na noc do vody, na druhý deň prevariť, pridať do sedacieho kúpeľa - najlepšie robiť každý deň do stratenia myómu...vyskúšaj)

alenika

myslíte si že antikoncepcia moze sposobovat myomi doteraz mi nic nebolo a jak som ju zacala brat už mam myom može sa po vysadeni myom stratit ma stim niekto skusenost

mira

Dobrý prostriedok na čistenie ženských reprodukčných orgánov je horúci kúpeľ v odvare z listov reďkvovitých zelenín- reďkve, reďkovky, ptrípadne kvaka. Tieto listy sa usušia v prievane dohneda. Za hrsť listov uvaríme v 5-6 litroch vody a dáme do sedacej vane, prilejeme tak teplú vodu, akú vydržíme, aby sa rozpúšťali usadené tuky a pridáme za hrsť morskej soli. Pri sedení voda by mala siahať pod pupok, a udržiavame je teplú prilievaním horúcej vody počas kúpeľa okolo 20 minút. Môžeme opakovať denne, po týždni alebo i dlhšie, potom menej často. Nánosy odídu ako výtok.

mira

V myome organizmus skladuje prebytky, ktoré nestačí vylúčiť vylučovacími orgánmi. Pozostáva prevažne z tuku, hlienu, niekedy obsahuje toxíny, vodu. Ak je na vaječníku, je zo živočíčnej stravy, vrátane vajec a mliečnych produktov, hlavne tých naslano, pečených jedál vrátane chleba, smažených, čipsov a pod.
Dá sa vyliečiť prechodom na prevažne rastlinnú nerafinovanú stravu obilninovo - zeleninovú s prídavkom strukovín, semienok a kondimentov. Enzýmov je dostatok v kvasených zeleninách.
Zo začiatku bez tuku, po čase možno jesť trochu panenského oleja a pri chuti na mäso si dať rybu.

zuzana pavlova

chcela by som vediet ci sa myomu da liecit.mam ju na vajecniku a bohuzial do v nutra mi rastie.Hrozi mi neplodnost.Moj lekar mi hovoril,ze na toto nie je liecba.Len cim skvorsie otehotniet.Aby mi potom nenastali komplikacie.Bohuzial partnere nemam.A chcela by som sa vylicit.Dakujem,Vam vopred.

RNG

Myom je hormonalne zavisle smetisko v tele.
Odstranit sa da hormonalnou zmenou(prinavratenim normalneho stavu) prostriedkami na vytvorenie alebo dodanim prirodzenych hormonov(Yam, pupalka damiana alebo progesteronovy krem, tj krem s prirodnym progesteronom, nie umelymi ako progestin a gestagen)
Na vycistenie tela(tj odstranenie "smetnych kosov" aj celkove rozptyleneho zamorenia)treba brat enzymi na prazdny zaludok, alebo/a extra jod, ktory sa podiela na vytvarani vlastnych telesnych enzymoch.