problémy s ušami

Príspevok v téme: problémy s ušami
millinka

Prosim o radu pre mojho priatela - uz vyse dvoch mesiacov ma zalahnute v oboch usiach, pri prehltani pocuje take praskanie, citi mierny podtlak. Dokonca ma pocit, akoby sa mu bubienky od niecoho odliepali, ak viac otvori usta. Doktora uz navstivil, ten vylucil upchanie, opuch, sonda vylucila akekolvek problemy s eustachovou trubicou a odporucil nevsimat si to. Uz je z toho pekne nervozny. Presla som si aj predchadzajuce temy o tomto, ale nic s uplne zhodnymi priznakmi som nenasla, tak prosiiim pomozte niekto ak viete, budem vdacna.

dariaaa

millinka - presne toto som mala co hovoris. nemal priatel pred tym nejaku chorobu ako je napriklad hnisava angina? alebo nieco take? no v kazdom pripade, ja som s tym pochodila pohotovosti a podobne. nech priatel skusi do nosa si nakvapkat kvapky do usi (ano spravne, do nosa tie co su do usi) napriklad OTOBACID. hned po nakvapkani nech si zacpne nos a poriadne tlaci, aby vznikol tlak a prerazil cez usi. Ide o to, ze jedine tymto sposobom sa tie kvapky dostanu do eustachovky a aj dalej (tam kde sa usnou trubicou nedostanu, lebo eustachova je prepojenie nosovej s usnou) a tam budu posobit. Je to velmi neprijemne, trochu bolestive, ale pomohlo mi to. drzim palce !

RNG

Milinka spravne. Operacne zasahy si treba rezervovat, az vsetko neskodne zlyha.Alebo v akutnom nebezpeci.
Ale ak pouzijes spravne doplnky v spravnych davkach, mas pravdepodobnost velmi vysoku, ze netreba pouzivat extremne metody.

millink.a

Dakujem. Zase som o nieco mudrejsia. Hej, otazky na RNG som vcera v noci chvilku preklikavala, ale je tam toho straaasne vela,tak sa do toho asi pustim znova :) . Dakujem za rady, vyskusame vsetko a ak nic nepomoze, tak asi bude nutne to prepichnutie bubienka. Este raz vdaka vsetkym.

RNG

Oreganovy olej je velmi silna korenina. Vobec ne je vhodny v plnej koncentracii na kozu. Na najnecitlivejsiu cast tela, nechty na nohach mozno pouzit 5% koncentraciu. Na sliznice je prakticky nevhodny cobec a ani do usi a oci. Oreganovy olej sa pouziva pri kasli niekolko kvapiek do pohara vody, alebo tobolka s niekolko kvapkami s jedlom!.
Do ucha sa moze kvapkat len neutralny hojivy olej ale v ziadnom pripade koncentrovane etericke oleje alebo vytazky z korenin!!!
Davka na oreganovy olej je 3x300 mg(2 tobolky, s jedlom!
NAC je 2x500 mg, zapit vodou
GSE sa pouziva 30 kvapiek do pol litra vody. Pit postupne cely den(horkac)
Ta ista koncentracia sa pouziva do nosa a na vyplachy. Nie do oci!!!.

dakujem

Dakujem vam vsetkym, urcite vyskusame vsetky rady, lebo 2 mesiace su dlha doba a je to velmi neprijemny pocit. Skusime Sinupret - dostat ho aj bez predpisu? Skusime usne sviecky, a RNG sa chcem opytat, kde dostat vsetky tie veci co vymenoval a ako sa vlastne uzivaju? Ten olej sa asi leje do ucha predpokladam, ale priznam sa netusim co je NAC a GSE ...tablety? millinka.

mira

Pred 15 rokmi som mala to isté. Doktorka tvrdila, že tam nič nevidí. Mala som veľké bolesti a ohluchla som tak, že som počula len zvuky a nič nerozumela. Musela som si pomôcť sama, a to prečisťujúcou stravou, lebo som mala tukom a hlienom zalepené kostičky v strednom uchu. teraz som tej doktorke vďačná, že ma ignorovala.