Zlý krvný obraz u dieťaťa

19marco

Dobrý.mame tiež prolém s malým.bude mať 3roky pôvodne mal ísť na operaciu pruhu,ale na anesteziologii mu zistili nedostatok krviniek.Už je tomu 3-4mesiace chodievali sme každy tyžden na hematologiu na odber krvi.leukocity mu skaču s hodnoty 2 až 1.10 a k tomu sa pridali aj nedostatok železa a aj červene krvinky. odoberali mu aj s kostnej drene,nezistili nic...nevedia prečo a s čoho...

henky

ahoj je to uz cas ale aj nam malej wysiel zly krwny obraz ma malo leukocitow a trombocitow strasne sa bojim a nemozem ist na kontrolny odber kedze je chora a berieme antibiotika ale welmi sa bojim pomaly uz ani nespawam co wam zistili????

ivko111

ano môžu u pacienta s leukemiou, po cytostatikách a pod,ale tam nie sú príčinnou ale následkom. Čo je zásadný a podstatný rozdiel, ktorý zdá sa niekomu unikol, ale Teba nemyslím

ivko111

poškodenie kostnej drene plesňami, bože môj to je sila a aj to ostatné, normálne nepochopiteľné, kde len ta to niekto chodí

RNG

Malo krviniek a platniciek je alebo zo zlej vyzivy alebo travenia(tj nie je dost materialu) alebo poskodenej kostnej drene, napor plesnami.

Zlepsenie diety ma byt v zmysle dost, viac zelenin obvykle,
Zlepsenie travenia je tiez vec zelenin(vlaknin) , samozrejme kyselin, enzymov a probiotik.

Potlacenie plesni je protiplesnovymi dietami a doplnkami(nizkosacharidova dieta, kokosovy olej, oreganovy olej, roztok GSE, probiotika, curcumin, lapacho).

Zvysene biele krvinky su obvykle z nejakej mikrobialnej infekcie, (vcitane plesni a kandid, nielen bakterii a virusov), alebo zo stimulantov tvorby bielych krviniek, ako napr betaglukany.

Infekce treba samozrejme znicit v tele.

ivko111

to sa nedá znížiť, to sa musí doriešiť. Ešte je dôležité aké sú tie hodnoty a aký je tzv, diferenciálny krvný obraz ale napríklad aj to, že prečo sa bral ten KO, bolo dieťa choré alebo prečo.

mamrkam

Prosim o pomoc. Bolasoms dcerou na vyšetreni a zistili jej že ma veľa bielých krviniek a že bude musieť isť na hematologiu. Prosim poradťe mi ako sa to da znˇižiť a čo to znamena.

que

linka, ak sa tu ešte niekedy v budúcnosti zastavíš.... Mne brali kostnú dreň 2krát z toho istého miesta, z panvovej kosti, tam, kde sú v krížovej oblasti také dva hrbolčeky. Trvá to len krátko, lokálne sa to umŕtvi, ale bolí to. Kosť je kosť. Je to však naozaj len chvíľa a za istotu, ktorú (snáď) získate výsledkom to stojí. Treba vedieť na čom človek je. Inak čo sa týka odberu u malých detí, nie som si tým úplne istá, no váš hematológ by vám to mal dostatočne vysvetliť, je možné robiť odbery aj z iných miest, najmä u maličkých detí. Držím palčeky, snáď to dopadne lepšie ako sa zdá:).

gater

Neviem presne aky problem mala sestra s krvou ale ked jedla hrozienka,mrkvu,petrzlen,drozdovu pomazanku stav sa jej velmi zmenil. Snazila sa jest aj ovocie a zeleninu. Lekar jej povedal,ze ma velmi dobru krv. Tiez som pocul,ze cernice a cierne ribezle su na krv.A verim tomu,ze ovocie nemoze uskodit. Pocas vojen podavali vojakom cokoladu,mozno aj ta je dobra na krv. Zelam vela zdravia j