Rng, co na to hovoris?

Príspevok v téme: Rng, co na to hovoris?
lolololo

"V stredu mi budú vyberať krčné mandle. Lekári mi to odporúčali už počas zimnej prípravy. Mal som problémy s kolenami, členkami, chrbticou, boleli ma šľachy, kĺby. Bolo to nepríjemné, regeneroval som neskôr ako spoluhráči. Po operácii mandlí by mali tieto problémy zmiznúť,“ povedal rodák z Levoče, ktorý by mal zostať v nemocnici do konca tohto týždňa.
Mne to pride dost odveci...
Mam uz pol roka problemy s klbmi(hlavne na nohach) a krizami, ale sem tam ma potrapia aj ramena,lakte a zapastia..
Moze to mat suvis? Krcne mandle a krize,klby?
Ten chalan sa vola Peter Jurco a hrava futbal..
A kedze aj ja hravam futbal a s dychacimi cestami mam problemy(zevraj chronicka nadcha, co som si vycital zo spravy a bol som operovany(mal som vyrastky na prepazke)), mohlo by to byt ono?

damian

Barbinka, to ma mrzi, ale je to velmi smutne, ze si s extrakciou mandli nepockala. Ja som pisal o mandliach tusim v septembri, alebo v oktobri. Ty pises, ze uz pol roka mandle nemas, t z, dala si si ich vybrat v novembri. Hadam si necakala, ze sa Ti mandle vyliecia za mesiac??? Ak ano, tak vedz, ze imunita, ktora bola poskodzovana, povedzme 10 rokov, sa za mesiac nevylieci. To, ze si po vybrati mandli este problem nemala, neznamena, ze sa Ti imunita uz dala do poriadku, leby vybratim mandli imunitu nevyliecis, iba ak zazrakom.

damian

Su dva najcastejsie dovody, ktore sposobuju problemy s klbami. Tymi su chronicke dehydrovanie (klby sa tak nedostatocne mazu a ani chrupavky nemaju dostatok vody) alebo napadnutie parazitmi, casto pliesnami. Tieto dva problemy vsak spolu aj suvisia, kedze mykoplazmy sa zvyknu vyvijat pri dehydratacii a teda pri prekyslenom organizme. Tvoje klby nesuvisia s mandlami priamo. Problem je v imunite, ktoru oslabuje bud chronicke dehydrovanie, alebo vyziva a to nakoniec sposobuje tak zapaly mandli ako aj problemy s klbami a ktovie ake este nezistene problemy.

RNG

barbinka, ked sa ti mandle natolko znicia, ze nie je mozna regeneracia, tam nepomoze nic len extrakcia. Ale treba si davat pozor, lebo lekari casto radia extrakciu aj ked su mandle este regenerovatelne.Totiz okrem liekov, ktore oni predpisiju jestvuje hromada prirodnych prostriedkov , vysoko ucinnych, ktore oni nepoznaju, lebo sa o nich zatial na medickych fakultach neuci. Ale je skupina lekarov, hoci mala, ktora tieto prostriedky preskumala a pouziva na liecbu.

barbinka

damian: nič z toho, čo si písal mi nikdy na mandle nepomohlo. raz keď mám chronický zápal mandlí, tak tie tvoje rady nepomôžu. teraz už mandle nemám pol roka a nemala som žiadne problémy. zmizli mi aj mykózy, ktoré som dovtedy mávala. takže asi toľko.

damian

Zopakujem este dolezitu vec - Ak su mandle casto zapalene, nie je to podstata choroby, ale symptom zatazenia lymfatickeho systemu toxinmi. Casto je to z chronickeho dehydrovania. Ako sportovec musis pit minimalne 2 a pol litra cistej nemineralnej vody denne. Ved lymfaticky system je z vyse 90% vody.

RNG

V prvom rade si nechaj zistit, ci nemas boreliozu alebo chlamidia, pripadne mykoplazmy.
Ak ti ich zistia, vies preco mas problemy s klbami a imunitou. Pozri na temu "autoimunne choroby"
Ked ti aj nic nezistia, to este neznamena, ze ich nemas, takze ak ti problemy nezmiznu do pol roka, daj sa skontrolovat znova.
Medzitym musis brat extra materialy na klby a klbovy maz, lebo hoci to nevyriesi pricinu aspon napomoze regeneracii sposobenych skod v tele.
(glukosamin(1500 mg), chondroitin(800 mg), MSM(az 2 gramy), dum,bier(1 gram cerstveho korena), bromelain(2x600 GDU na prazdny zaludok), hyaluronicka kyselina(60 mg) a 2 avokada tyzdenne na klbovy maz)

damian

Prevencia u ludi nachylnych na zapal mandli a pre tych, co uz mandle nemaju a trpia castymi infekciami:

0)…Dva a pol litra nebublinkovej vody denne! (velmi dolezite!)
1)…Vit C complex alebo vit C Ester 1000mg 3 krat denne. (velmi dolezite!)
2)…Zinok 15 mg rano a vecer.
3)…Vit B complex (ako je napisane na letaciku)
4)…Vit E, 400 IU denne
5) …1 kavova lyzicka lanoveho oleja denne.
6)…7 g marhulovych jadierok denne.
7)…Mineraly (neviem, ake je dostat v lekarnach na SK).

Liecba ak uz su mandle zapalene:
1)…Kazde 2 hodiny 2 pohare nebublinkovej vody (velmi dolezite!)
2)…Vit C complex alebo lepsie vit C Ester 500 az 1000 mg KAZDE DVE HODINY (dolezite). Ak su zaludocne potiaze, davku znizit a postupne zvysit. Pri vit C Ester zaludocne potiaze nie su, lebo tento vit C je lahko vstrebatelny.
3)…Zinok 25mg denne pocas 4 dni.
4)…vit B6 100 mg denne.
5)…Caj Echinacea 3 krat denne (na povzbudenie imunity).
6)…NEPOUZIVAT TANTUM VERDE ANI INE TOXICKE KLOKTADLA OSLABUJUCE NERVY A IMUNITU!

Poznamka 1: Skutocne, odstranenim mandli sa pricina zapalov neodstrani a problem sa zvycajne prenesie na ine infekciam nachylne tkanivo. Teda, vela stastia v lieceni podstaty problemu – imunity!

damian

Vela otazok si definoval. Predtym, nez Ti RNG odpovie, dovol, aby som Ti napisal, ze Mandle su sucastou obranneho systemu lymfatickeho tkaniva. Kazda mandla obsahuje 200 milionov lymfocytov. Je dokazane, ze ludia, ktorym boli mandle odstranene maju znizenu odolnost voci akutnym infekcnym chorobam a su castejsie chori, ako ti, co mandle maju. Roky sa predpokladalo, ze vybratie mandli vedie pri ich castych zapaloch k odstraneniu problemov. Dnes sa uz mnohi lekari umudrili a uznali, ze odstranit tkanivo kde sa choroba len prejavuje, neznamena zabranit vstupu choroby do organizmu, najme, ak tym tkanivom je lymfaticka uzlina, ktora ma za ulohu organizmus branit. Profesor Richard Rapkin (New Jersey Medical School) tvrdi, ze jedinym rozumnym dovodom pre odstranenie mandli je rakovina a upchavanie dychacich ciest.