štítna žlaza.

lilien

Ahoj, zistili mi zníženú funkciu šž. Dosť bývam unavená aj ked výsledky sú O.K., no môžem byť viac precitlivená? Niekedy mám chuť plakať a revem ako malé decko.

spppp

ahoj janika, tiež mam také krepovité vlasy suché, normálne mi zhnedli, je pravda že som v minulosti strašne vela pil alkoholu, nevieš či to môže byť aj z toho? a ta pleť sa ti nasadením tých liekov zlepšila? respektíve tie vlasy už nemaš také krepovite? pomoohlo ti to?

janika8421

ahoj spppp. podľa toho aké príznaky uvádzaš,tak sa určite jedná o poruchy funkčnosti štítnej žľazy. potenie,sucha pleť, pulzujuca zľaza, trasenie ruk,únava,nesústredenosť. Pri zvýšenej činnosti býva aj úbytok na váhe a pri opačnej činnosti,teda pomelej,sa vacsinou priberá na váhe. Ja sa na to liečim skoro 2 roky a najhorsie čo u mna je, je busenie srdca,potenie, katastrofalne suche a krepove vlasy a priberám na vahe. uzívam lieky a som pod dozorom lekárov. Odporúčam ti zájsť ku svojej obvodnej lekárke, a nech ta pošle ku endokrinologicke. porucha sa zistuje odberom krvi a sonom zlazy. Jedná sa vlastne o dva hormony, a pokial sa narusí ich rovnovaha vznikaju tieto priciny ako ste uviedli. Mne to vysvetlili asi tak, ze stitna ovplyvnuje spravny chod vsetkych orgánov,takze narusenie sposobuje rozhadzanie celeho tela. ja som na to prisla nahodou,ked sa mi na krku objavila velka hrca. Potom som uz konecne mala vysvetlenie pre moje potiaze s vlasmi ,potenim,busenim srdca,suchou pokozkou a hlavne unavou. Urcite si zájdi na testy , povedia ti urcite viac.

spppp

to nebude tym, niečo sa deje ale neviem čo. nikdy som nemal takýto problém. mam také cestovítý povrch pleťi taký čudny. a strašne sa zvykne potiť aj vlasy su také suché bez farby lamave

Ivka 1

Nemusí byť na príčine porucha štítnej žľazy. Je to aj typom pleti,ktorá má nábeh na nadmerné mastenie.Máš po celej
tvári mastnú pleť alebo len takzvané téčko/čelo,nos,brada/a líca a okolie očí
sú skôr suché? Na sprchovanie používaj radšej sprchové gély,ktoré sú kombinované s telovým mliekom. Mastenie môže byť obranný mechanizmus kože ak ju
vysušuješ chlorovou vodou a mydlom.Naruší sa tak ochranná vrstva na pokožke a ten sa snaží potom pokožka doplniť. Nesprchuješ sa moc často?

spppp

a je to trvalé? nadmerne potenie v priebehu dna a strašne leskla pleť. ale naopak po sprche sucha až nezdrava pleť. môže to byť na príčine štítna žlaza?

Ivka 1

Presne tak . Najprv je potrebné zistiť o
akú poruchu štítnej žľazy ide. Potom sa dá
pomôcť produktami na prírodnej báze,ktoré upravia činnosť štítnej žľazy. Jednou z možností je zvýšiť príjem jódu ak sa jedná
o zníženú funkciu štítnej žľazy.

nika-v

Krvnými testami sa dá zistiť či sa jedná o zvýšenú alebo zníženú činnosť štítnej žľazy a to je dôležité. Musíš ísť na endokrinológiu.