Podráždila som si uzliny?

Príspevok v téme: Podráždila som si uzliny?
dinoo

stále si chytám krk či si nenahmatám uzliny,... mohla som si ich podráždiť? Cítim krk ako keby napuchnutý ale žiadnu uzlinu som si nenahmatala, len 2 guličky hlboko pod sánkou ale zubár vravel že to je od zapáleného zubu a že guličky prejdu po vyliečení...Sú podrážené? už som z toho chorá

xt3m

Diiiki moc sync, ja som bol uz z toho fakt ze ako sa povie na "vietvy" :D vies keby ze ma bolia obe strany tak je to ok a nerobiim z toho taku vedu ale mi to prislo take divnô ze iba jedna. tak teda vyskusam . FAKT DIKI

sync

ano je to normálne,ked prekonáš chorobu.Máme lynf.uzliny,ktoré možu navriet a bolia.Pokial nie su horučky tak je dobré si dat na uzliny octanovu mast.ked to stále trvá, tak zvol radšej doktorku.

xt3m

Dobry den ,ja mam podobny problem, asi pred dvoma dnami ma zacala pri preglgani boliet prava strana krku, nahmatal som si to miesto a je zjavne opuchnute a je pod sankou. Zahadou je mi len to ze preco iba prava strana, ked som maval kasel alebo nadchu tak ma boleli obe strany ale terat?? je mi to zvlastne.Pripada mi to ako uzlina,ael neviem si vysvetlit ze preco sa mi to stalo. Prosim o pomoc, a ako to nejako vyliecit?

jankka

presne tak, mira ma pravdu, ulini filtruju v tele vsetky skoddliviny, a ak mas telo zanesene toxinmi, tak sa ti tieto toxiny ukladaju do uzlin, preto su zvecsene, keby to bola rakovina, mas ich zvacsene po celom tele...

mira

Ak myslíš uzliny, ktoré su sučasťou lymfatického systému, tie majú za úlohu filtrovať škodliviny, odpady a produkty rozkladu a vtedy sú zväčšené.
V tele môže byť zápal a zvýšené množstvo toxínov z nedokonalého trávenia, alebo z nevhodného zloženia stravy.

mira

Tieto guličky si si nemohla spôsobiť chytaním rukou.
Sú to ložiská hlienov, ktoré sa zapálili ak si jedla cukor/pôsobením mikroorganizmov/. Zápal produkuje hnis, ktorý sa nemá ako vylúčiť. Vylučuje sa premenou na teplo alebo opouchom prechádza do okolia.
Každý zub je odrazom stavu niektorého orgánu. Ten je zanesený a treba ho prečistiť. Rezáky - obličky, očné zuby - pečeň, stoličky - črevá atď.