ukoncenie bakalarskeho studia

vevericka

www.etrend.sk
precitaj..kazda zdravotna poistovna to ma inak..takze radsej tam skoc a oni ti povedia, ze co a ako:) (teda co sa tyka zdravotneho poistenia)

ja20

NIE pokial si si podala prihlasku dalej, nemusis sa nikde hlasit, cakaj na zapis na inzinierske studium. ak by ti stacilo Bc vtedy sa musis do 8 dni od dna tvojich statnic prihlasit do SP. takze teraz sa nehlas nikam. mam to overene z minuleho roka na vlastnej kozi.

rata

ahoj všetci, takže tým,že končíte Bc.prestávate byť študentom školy.môžete sa prihlásiť na úrade práce, ale nemusíte, nie je to povinné. jediné čo je povinné, je prihlásiť sa vo vašej zdravotnej poistovni ako dobrovoľný platiteľ poistného. ak sa prihlásite na úrade práce, ten za vás bude hradiť zdravotné poistenie, no musia počkať na vyjadrenie zo školy. t.j. podáte si žiadosť o zaradenie do evidencie úradu práce a ten bude čakať na vyjadrenie zo školy. ak budete prijatí na ďalšie štúdium bude sa to považovať za sústavnú prípravu na povolanie a budete nezaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie a ak budete neprijatí, zaradia vas do evidencie uchadzacov o zamestnanie deň po skončení študia, ak ste si podali žiadosti na úrade do 7 kalendarnych dni.
Čo sa týka skončenia štúdia na stredných školách, tí sa nemusia evidovať na úrade práce, lebo za nich je zaplatené zdravotné poistenie do 31.08.2008 a rodičia majú aj nárok na rodinné prídavky.

kufrik

prihlasku som samozrejme podavala, prijali ma na zaklade vysledkov predchadzajuceho studia, cize aj ja po urobeni statnic budem cakat v priebehu jula na oficialne rozhodnutie o prijati ale prijimacia skuska mi bola odpustena, je to ako ked ides normalne bez prijimaciek, vlastne staci mi len urobit statnicu. ake po strednej skole ak brali bez prijimaciek tak prislo rozhodnutie o prijati ale potom sa este muselo posielat maturitne vysedcenie. je to vazne chore a este na skole sa clovek nic dolezite nedozvie pokial si sam nezisti.

madd

kufrik to vy mate aku organizaciu na skole? Nemusis si na dalsie studium podavat prihlasku? Pretoze my po statniciach musime (podla uspesnosti na statniciach) podat prihlasku na druhy stupen a potom su normalne prijimacky, takze papier, ze som prijata dostanem az neviem kedy v auguste. A inak je pravda, ze dnom, ked urobis statnice nie si uz studentom. Az pokym nebudes mat v rukach papier, ze si prijata na druhy stupen. To vies byrokracia. Ale je to podla mna strasne nedoriesene, lebo pokym ides studovat dalej tak preco by si si mala zase platiti? Si mas najst pracu na 2 mesiace? Je to chore aj cely nas stat.