meso-temporálna skleróza

geoka

ďakujem za odpovede.teraz som kľudnejšia.vyľakal ma asi najviac ten názov skleróza.snáď to nebude zlé.a aj ona sama sa bude snažiť upraviť životosprávu,lebo ju o tom poučil aj lekár a dúfam,že sama aspoň niekomu z rodiny povie,čo sa deje.

RNG

geoka, podla toho, ci to bude pokracovat dalej(progresia) a co to vlastne sposobilo, ci to uz telo potlacilo.
Zialbohu na to som v literature nic nenasiel. To zrejme nikoho z lekarov profesionalne nezaujima.....

geoka

ďakujem.za radu.ale tým,že na čo sa máme pripraviť som skôr myslela to,že ak by to nijak neriešila,napr.tými doplnkami,aký to má následok?budú to len záchvaty alebo niečo horšie(porucha myslenia,zabúdanie,nádory na mozgu...)?ona totiž o tom nič doma nepovedala.sestra jej dôvod magnetickej rezonancie našla potajomky v zdravotnej karte.takže ak by jej niečo potvrdili,myslím,že by to nikomu nepovedala.hambí sa za to,že má epilepsiu.preto ma zaujíma,čo by sa mohlo stať a čo by nás čakalo.

RNG

ako som povedal ja by som na to isiel prirodnymi latkami:
protizapalove, antiviralne a hojive na nervove tkane.
Pozri na temy epilepsia.
Spomeniem niektore:quercitin, bromelain vitamin C curcumin, aswagadha
.....
selen zinok probiotika,vitamin C, astragalus ....chaparal
.....
rybaci oleje , aloe vera, B-3

RNG

mesio-temporal sclerosis su lezie na mozgu, ktore produkuju epilepricke zachvaty(epileptogenic lesions), V poslednom case ich pomerne uspesne operovali. Ci to permanentne odstrani epilepsiu , o tom som nie celkom presveceny.
Operacie na mozgu nie su ale ziadny zart,takze pokus o zahojenie lezii doplnkami je snad rozumnejsi pristup.(niektore nootropics, rybacie oleje, B-vitaminy a podobne)
Povod lezii je zatial neznamy, ale musia mat nejaku pricinu, kedze nie su vrodene.
Najpravdepodobnejsie to budu virusy, lebo ine mikroby su lahko zistitelne(obycajny mikroskop alebo kultivacia postacia, na virusy ale treba elektronovy mikroskop aj tak su tazko zistitelne priamo, takze sa zistuju len nepriamo=nepresne, hlavne pri nizkych koncentraciach)
Virusov nosime v tele viacero druhov, stale a lekari im nepredpisuju dolezitost, pokial sa viditelne silne neprejavia