Hemeroidy?

Príspevok v téme: Hemeroidy?
justinna

po velkej potrebe mam na toaletnom papiery male mnozstvo krvy ,ale uplne ,ze male tak cca 1mm no aj tak ma to znepokojuje stolica je normalna.stalo sa mito asi 4krat za posledne dva tyzdne,predtym som nic take nemala.mozu to byt hemeroidy ? ved mam len 15r? a aj ma to trochu boli:( plls poradite co to moze byt a ako by som to mohla doma liecit? vopred dakujem:(

Dušoo

Ahoj,
je to zlé stravovanie odporúčam ti prečítať tento článok www.hemoroidy-hemeroidy.sk
Vyriešiš to stravou, treba piť viac vody, ovocie zelenina a ak sedíš dlho pri počítači tak si zaobstaraj podsedák je aj ne stránke hore v odkaze.

axelonka

takýchto tém tu teraz bolo častejšie, tak skús popozerať aj tam:) tam radili konkrétne prípravky, maste, čípky, v prípade, ak by to boli hemeroidy. môžu to byť hemeroidy, ale nemusia. pre začiatok by si mala zmeniť zloženie stravy, t.j. odteraz sa snaž konzumovať väčšie množstvo ovocia, zeleniny - najlepšie v surovom stave, piť veľa vody a mať dostatok pohybu. tvoja strava by sa mala obohatiť o vlákninu, takže môžeš skúsiť aj psyllium - je to úplne prírodná vláknina, ktorá by mohla pomôcť. ak ťa to ani po takejto zmene stravy a dostatku pohybu neprejde, budú to pravdepodobne hemeroidy. v tom prípade zájdi za lekárkou alebo do lekárne a zožeň si na to nejkú masť alebo už v iných témach spomínane prípravky.