tupozrakosť

Príspevok v téme: tupozrakosť
boriso1

Ahojte. Mam už od malička na prav oko tupozrakosť. Skratka na jedno oko nevidím celkom ostro. Okuliare nepotrebujem. Nepotrebujem ani pri šoferovaní ani pri 10 hod PC :) Ale chcem isť k Polícii a tam musím mať zrak dobrý. Dá sa to operatívne odstrániť? Ničo som počul no bolo to dávno.

boriso1

neviem presne ako moc nevidim. No nikdy som problem nemal ani bez okuliarov. Len ked sa pozeram len cez to jedno oko vydím rozmazane ale inak do dialky a inka do blízky. A ja chcem isť z apolicajta. už som tam raz bol no stroskotalo to na mojom oku. Preto s tým chcem niečo urobiť aby som sa tam dostal

RNG

boriso, ked si napravis videnie okuliarmi alebo kontaktnymi sosovkami na maximum, asi by ti to stacilo na akekolvek povolanie. Mne nerobili ziadne problemy nikde kvoli tomu, hoci mam zrak aj po korekcii 20/40.Neviem, aky stupen tupozrakosti mas, ja mam taky, ze som po korekcii s tum okom schopny aj nieco precitat, hoci mi tam chodia vseliake cierne smuhy. Ale nie som "jednooky" a mam na normalny zivot dostastocne trojrozmerny zrak, hoci pri tenise mi to velmi vadi.

silvikl

nie nie,ja nevidiím do diaľky,nemám tupozrakosť,ja som myslela že to je len dáke synonymum krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti :-)

boriso1

skoda. A kontakte sosovky by problem vyriešili tak že by som videl na to oko dobre alebo len ciastočne lepsie?

RNG

silviki, laser ti nedoda chybajuce nervove bunky, nenechaj sa klamat.
Laserom sa "privaruje" odpojena sietnica a to je celkom iny problem. Pripadne sa odpali vrstvicka z rohovky na korekciu dioptrii , ale ani na to by som nesiel osobne, len keby som mal na to velmi vazny dovod. Korekcia okuliarmi postacuje, pripadne kontaktnymi sosovkami, ani coho prilis zastupca nie som, lebo za roky pouzivania kontaktnych sosoviek ludia utrpia casto ujmu na ociach.Dovod su caste zapaly a narusenie normalnej ocnej flory.

boriso1

A kolko take niečo stoji? Kde to robia najblišie? Som s PN. robia to na počkanie alebo sa s tým aj leží...?

RNG

tupopzrakost je vrodena nervova chyba, chybajuce piestiky a tycinky na sietnici. S tym sa neda nic robit, zialbohu. Je to aj v nasej rodine, tiez na pravom oku.