"skrabance,male ranky..ako dlho sa hoja?

mirka111

no mne sa aj z tých úplne najmenších škrabancov robia jazvy ktoré mi nezmiznú. nechápem to, mám takú slabú imunitu? pritom nebývam často chorá tak by som mala mať imunitu v poriadku, tak naozaj nechápem prečo sa mi rany vždy zahoja jazvou, a to naozaj aj tie najmenšie rany..

sisina

Suhlasim s Lusyttou a este zalezi, aku mas imunitu. Ludom s oslabenou imunitou sa rany hoja pomalsie. Mne osobne sa ranky hoja pomalsie v zime, co suvisi asi aj s prijmom vitaminov. V lete naopak je to raz-dva. Vyskusaj prirodne antibiotikum a antiseptikum-tea tree olej, cize cajovnikovy 100 perc.cisty olej a miesto si potieraj viackrat denne.

Lusytta

no ja si myslim, ze jeto u kazdeho individualne...napriklad mojmu manzelovi sa rany skoro vobec nehoja a u mna to ide rychlo...zalezi aj na tom, ci ti to nebude mokvat (ak je to napr.na ruke a ty pracujes ako kucharka, tak to bude stale vlhke a nebude sa to chciet hojit :o)) Ja by som sa poradila v lekarni, urcite su nejake kremy/pripravky na urychlenie hojenia (aloe vera, nechtikova alebo kamilkova masticka?...) A jazvy tiez zalezia od organizmu a od toho, ci si nebudes strhat chrasty...v hrosom pripade budes mat podla mna jazvicky, ktore postupne zmiznu...inak podla seba by som tipovala tak tyzden na zahojenie rany a este tak tyzden kym odpadne chrasta...ale to by bolo treba vidiet