dobra kniha

ema

no moja oblubena autorka je Isabell Allende-ova.. vsetkz knihz od nej. Pise yaujimavo, putavo, pribehz su neyvzcajne, niekedy aj celkom jednoduche ale pritazlive. Je to magicky realizmus, ak poznate G.G. Marqueza, nieco podobne, ale narozdiel od marquetza, nie take tazkopadne. No a inak mam rada najma take knihy z ktorych sa aj nieco dozviem, teda kde je v beletrii aj nieco z historie alebo vedy, ale skutocnych faktov, viete o niecom takom?? a mam rada napinave a dobrodruzne knihy.
a zo slovenskych P. Rankov - pise poviedky, vydal tri knihy poviedok zatial. a najnovsie sa mi pacila, zhltla som to na jeden dych ako sa povie od Evity tie dve knihy (Vsetko alebo nic, Stalo s ami vsetko)

lizanka

nejako som rozcitala 2 knihy od Haileyho- Porota a Liek, ale bohuzial nemam cas to docitat. moj bezkonkurencne najoblubenejsi titul zo vsetkych knih je od M.Mitchellovej Odviate vetrom-nema konkurenciu. potom take veci ako Harry Potter(ale prve 3 diely ma nebavia, su prilis detske), Pan Prstenov, dobra je aj Anna zo Zelenho domu, to skor take oddychove. vcera som akurat docitala Pygmaliona od G.B. Shawa-dost slusne, ale skor taka poviedka. a z domacej tvorby jednoznacne do Bozeny Slancikovej-Timravy-Bez hrdosti.

moniqa87

tak ja precitam snad vsetko a nemam ziadny vyhraneny typ...
takze tak u mna sa stal tutovkou harry potter, ale fakt to som citala aj niekolko krat po sebe, je to taky dobry unik od reality a ovela lepsie nez filmy...
dalej mam rada aj klasicku literaturu, velmi dobre boli napr.: Dom v stráni od kukucína, Remarque- na západe nič nového, velmi sa mi páčil aj balzac v knihe otec goriot, a velmi dobre sa mi cítalo dielo od Salingera- kto chytá v zite... neviem, citala som toho vela ale na vsetko si nespomeniem...
momentalne mam rozcitany shindlerov zoznam, tiez dobre...
este aj dracula od stockera bol skvely a aj frankenstein od mary shelly...
a chcela by som si este zohnat trilogiu co napisal john updike, prvá má názov králik bež...
je este mnoho kníh ktoré by som si rada prečítala a niekedy mám pocit, že to za celý život nestihnem...
no a na záver čítam aj také tie romantické oddychovky, mojom bývalou profesokrou nazvané aj "braky", najradsej od autorky woodiwissovej...

ema

od Maxima e. Matkina som musela prečítať všetky jeho knihy sú úplne super,je to mladý autor,jeho knihu sú často dosť reálne...fakt super prečítaj!

ema

od Maxima e. Matkina som musela prečítať všetky jeho knihu sú úplne super,je to mladý autor,jeho knihu sú často dosť reálne...fakt super prečítaj!

bambulo7

tak ja moc knihy necitam ak sa mam priznat ale kamaratka mi pozicala dve knizky ktore som musela precitat na jeden sup a musim uznat ze sa mi pacili, prva bola od Timei Kerezstényiovej - Bez dcéry som neodisla (je to autobiografia o jej vzťahu s moslimským černochom s ktorím žila v Keni) a druhá je od Maxim E. Matkin - Láska je chyba v programe, tiež pre mna veľmi dobrá kniha iked slovník v nej nie je až moc vyberavy :)) su to nenarocne knihy na také relaxačné oddýchnutie

jarmilla

Stephan Howking Strucna historia casu { jadrova fyzika} Epicuros -Stastny zivot {filozofia}, Ovidius: :Lieky proti laske.
NIkdy nie romany podobne Balzackovy, Cronnin a Dostojevsky NEEEEEEEEEE.