Je to dlhé ale môžem ublížiť človeku tak poradte

Príspevok v téme: Je to dlhé ale môžem ublížiť človeku tak poradte
vlad_o

S priateľkou som už vyše roka.Posledných 5 mesiacou sa dosť hádame. Tie hádky začnem ja kôli hlúpostiam, ktoré veľmi ľutujem. Potom sa jej vždy ospravedľunjem lebo je mi to naozaj ľúto.NO aj ona pri hádkach povie veľa zlého čo ma straštne bolí.No nejako veľmi sa za to neospravedlní.Ja sa snažím vždy nás čo najskôr udobriť ale ona sa veľmi dlho hnevá.Udobrujem nás cez pokec kedže nemôžeme byť spolu stále.Posielam jej SMS s ospravedlnením alebo aby mi niečo vysvetlila no ona ani neodpíše.Raz som jej povedal, že nie je moc milá a od vtedy pri každej dádke vyťahuje načo s ňou chodím keď nie je milá. Teraz pv pondelok sa mi zdôverila s niečim čo ju veľmi trápilo. Na rodičou povedala dosť zlého. Potom sme sa o niekoĽko dní pohádali a svojich rodičou zastávala. Ja som jej pripomenul čo povedala v ten Pondelok.Na to sa straštne nahnevala.Ja som to veĺmi oľutoval som jej toľko správ poslal ako ma to mrzí.No ona sa stále nevala a len sme sa hádali.
Keď sme spolu nemôže byť s kamoškami.Ja som sa sňou hádal, že keby ma ľúbila chcela by byť so mnou a nie s nimi.Sme spolu 4 alebo 5 krát za týždeň.Ke´d sme spolu tak potom nemôže byť s kamoškami.Cez víkendy chodí preč takže s nimi nemôže byť tiež.Som sa veľmi hádal s ňou aby nebola s nimi ale so mnou.Nakoniec som pochopil že musí byť aj s nimi.Ja idem von vždy s ňou a nie s kamošmi.Spoločných kamarátou nemáme lebo ona ich ani nechce.Tvrdí že niektoré veci chce robiť sama.napr ísť na predstavenie sestri.Otvorene povedala,že ma tam nechce.Ja som jej dal návrh ako to môže byť medzi nami aby bola s kamoškmi a aby sme boli aj spolu.Súhlasila ale veľmi veľmi sa pir tom nahnevala. Pri tom hneve aj povedala, že pôjde na predstavenie sestry a že ja nepôjdem s ňou. Tak skončila naša hádka. Ja neviem kde je chyba. Môže byť chyba, že ja som ten čo nás vždy udobruje hľadá riešenia ako by to mohlo byť medzi nami lepšie? Ona sa chcela raz rozísť ale ja som jej dokázal, že ju ľúbim presvedčil som ju aby sme zostali spolu. Ona pri hádka povedala že keby som sa chcel rozísť ja nebude ma presviedčať aby sme zostali spolu.Že by tiež súhlasila aby sme sa zhodli. ľúbi ma to som si 100% istý o tom že ma neľúbi ani nepremýšlajte.chce aby sme boli spolu ale nechce si pruznať chybu. Chccem jej povedať toto:

Hneváš sa, že som vytiahol ten pondelok a použil tvoje slová proti tebe. No ty si to spravila už veľa krát. Ja som ti niekedy povedal len nejakú hlúposť a keď sme sa hádali použila si to proti mne. Povedala si napr. no a čo aj ty si to spravil, povedal. Aj ty to robíš tak čo....Takéto niečo si už spravila veľa krát. Ja som po prvý krát tvoje slová v hneve nechtiac použil proti tebe. Aj keď sa teraz na mňa nahneváš ešte viac ale si veľmi urážlivá a nevieš odpustiť a povedať, že aj ty si spravila chybu. Urazila si sa za to, že som si od teba nechcel zobrať darček, keď sme nemali žiaden sviatok,že som ti nechcel dovoliť mi robiť vo vlasoch copiky. Teraz ty povieš určite, že ani ja som si nechel od teba zobrať tú bonbonieru. Ale to som ti dal ja ako darček pre teba a nie aby si ju potom skoro celú dala mne. Teraz sa urážaj a hnevaj koľko chceš. Pravda bolí a hlavne ak si ju necheš priputiť, že robíš aj ty chyby. Som ti toleroval, že neodpisuješ na moje SMS keď sa hneváš na mňa, že na pokeci neodpíšeš na RP ktrá sa ti nehodí, nezdvíhaš mi mobil keď sa hneváš a ja sa chcem udobriť. Ja som ti vždy všetko odpustil a ešte som sa ti aj ospravedľňoval.Teraz som navrhol riešenie ako môžeme byť spolu a môžeš byť aj s kamarátkami no stále si trucovala a nechcla priputiť, že by to tak šlo, že mám pravdu.Čo ho sa bojíš? Že ti niekto povie to čo ja teraz? Je mi to veľmi lúto ale to čo hovorím je pravdaMôžeš sa so mnou rozísť aspoň sa potvrdia moje slová.Skús mať trochu hrdosti a priznaj si chybu.Keď s niekym chodíš je tu aj to, že tvoj život sa zmení.Možno más menej času na seba ale to je daň za lásku.Neviem či toto všetko ti nahovorili kamošky alebo si si z nich zobrala príklad lebo oni to robia .Ale dúfam v to.Lebo ak si takáto bola keď sme spolu začali chodiť som sa v tebe veľmi zmýliľ.

Ako myslíte zareaguje? Mám jej to vlastne povedať takto? Nie je to moc tvrdé? a Vlastne mám na to právo? nie som ja ten čo robí chyby? Ja chcem byť s ňou ale chcem aby pochopila že sa mýli.ľúbim ju a veľmi a nechcem koniec ale chcem aby pochopila aj niektoré veci.Prosím poradte.

zuzak

mne tak z toho vyplyva ze nie ste obidvaja zreli na vztah...alebo aspon minimalne ty nie si...ale neber to tak, ze ti tu teraz idem vyhadzovat nejake chyby...nepoznam ta, takze tazko sudit...ked mas niekoho naozaj rad, prekusnes aj male chyby,budes tolerantny k druhemu a nie hned vyvolavat hadky z kazdej hluposti a vyhadzovat si na oci veci vytiahnute z minulosti...samozrejme stane sa obcas kazdemu, ale u vas to zjavne nebolo len obcas...aj to je znamenie podla mna ze bud ste neboli sreli na taky vztah alebo jednoducho ten vztah uz prestal fungovat...ty tu hadzes vela veci na nu, ze si nevie chybu priznat, ale ty posobis tak isto...skus byt viac sam sebou, neuvazuj nad vsetkym tak strasne len rozumom...je fajn, ze mas dobre znamky ale to si nechavaj pre skolu...v zivote ti dobre znamky veru nepomozu, musis sa naucit brat zivot realisticky...mas aj inych kamaratov okrem tych co im radis na pisomkach? ak nie, treba sa zamysliet...

vlad_o

Nevravím, že som všade bol všetko videl. Vravím to čo viem. AK ma niekto presvedčí o opaku tak si chybu priznám.Len často sa to nestáva.

Dobre teraz to čo píšete niečo na tom bude. Možno som taký, neviem. Čo robiť aby som sa toho zbavil? V tomto by som chcel poradiť

jajka001

nerozumiem jednej veci,píšeš ze sa nejak extremne vzdelávaš, máš 17, tak o čom hovoríš? že chodíš do školy? ved to je normalne

renko

uf,uf, to sa mi teda dokonca citat nechce. Neni to naopak,nepise to tu priatelka o priatelovi,nechce sa mi verit,zeby chalan takto pisal do detailov....a tak tak zensky pisane,stylizovane.

zzzz

Sa ani nečudujem tej tvojej priateľke,mať takého Truhlíka pri sebe čo naviac neovláda ani gramatiku.Zamysli sa prosím nad sebou koľko máš vlastne rokov,pripadáš mi ako zakomplexovaný 17ročný chlapček

3nt

nehnevaj ale priklanam sa k prispevku predomnou.ludia nemaju radi prechytralich ludi.a opravnene.ked to takto davas najavo aj priatelke tak je uplne normalne ze potrebuje okolo seba aj "obycajnych" ludi.ja osobne s toho co pises by som ta zrejme mala plne zuby.je pekne ze snazis niekomu poradit ale nie v style JA VIEM VSETKO NAJLEPSIE A VY STE LEN DEBILI.pretoze s tohto co pises na mna tak posobis.zamyslas sa nad tym co robi zle ona a okolie okolo teba.skus zacat najprv od seba a az potom sa snaz preformatovat okolie.

no ja

Vlado bez urazky,ale mne to pirpada skorej, ze si velmi zakomplexovany a mas pocit menejcennosti, preto si takyto,lebo to maskujes vysokym sebavedomim. To nie je dobre. Skus s tym nieco urobit. Ja som mala na strednej spoluziaka ako ty, presne takeho isteho, uprimne, vsetci sme ho neznasali, nie preto, ze by svetko vedel, ale preto, ze on si to len myslel a tvaril sa ako najinteligentnejsi. Ale on nevedelk nic, bol to idiot. Je dobre mat vysoke naroky,ale treba mat hranice a kamarati, nie je dolezite co maju v hlave- myslim vedomosti, dolezite je,aby ta podrzali, ked ti je smutno,aby ti poradili, aj ked nie vzdy ich rady budu dobre,ale kamarati su taki, ktori ti vycaria usmev na tvari, nie je dolezite ake znamky nosia zo skoly a nie je dolezite ci vedia ake je hlavne mesto Islandu, ci vedia vypocitat integral,alebo diferencialnu rovnicu. Toto nie je ukazovatel na spravneho kamarata. A nemyslim si, ze by boli na tebe zavisli, asi ta len vyuzivaju. A je to dost silne tvrdenie, ze su na tebe zavisli. V mojom predchadzajucom prispevku som ti chcela asi trochu otvorit oci,ale musis ty sam chciet, nehraj sa na nieco cim nie si. Nemaskuj sa za dokonalost, ked sam sa citis neisto. Stratis tak nie len svoju priatelku,ale aj kamaratova o 10 rokov na teba budu ludia spominat ako na toho idiota, tkory vsteko vedela vsade bol a pritom nevedel nic ako my na toho nasho spoluziaka. Poviem ti, toho ked stretnem, tak sa mu radsej obklukou vyhnem, lebo zacne rozpravat a mne je az do placu. A taky inteligentny si ani nedokoncil VS- aj ked sa vzdelaval a neviem co.

mojatvoja

potrebujes detskeho psychologa..mas nizke sebavedomie a velku falosnu hrdost..a to ti robi problemy..a ak to nezmenis, bude ti to robit problemy aj dalej..

musska

To ze je niekto na tebe zavisly ako vravis, neznamena ze si u neho oblubeny. Si typicky priklad vseveda co vsade bol, vsetko videl, vsetko vie lepsie ako ostatny (teda si to aspon mysli). A to prenasas aj na to dievca. Ty mas presne vytabulkovane co ako ma podla teba vyzerat (ved aj tak to vies samozrejme najlepsie)sa cudujem ze nerobis statisticke analyzy. Z toho co si pisal je jasne vidno ze si kvalitny sebec. Snazis sa aby vsetko co robis vyzeralo tak,ze to vlastne robis pre "vztah" a ze sa snazis riesit problemy v prospech oboch, ale ty to robis len v prospech seba sameho. Vidno to aj podla toho ze suhlasis len s ludmi co ti dali za pravdu. Neviem na co si zakladal tuto temu ked aj tak uz dopredu vies co ma byt akoze spravne a vsetko co robis robis vlastne dobre a ospravedlnujes to kadecim. Ja si myslim ze cele to tu pre teba nema vobec zmysel.