vybavovanie ZŤP/ŤZP

ludkapo

viete mi poradit niekto,ako je to so smetim,ak byvam v meste :mam tiež narok na to,aby som neplatila tento poplatok?lebo na urade ma veľmi škaredo odbila tá pani,čo tam sedela.tiež mám preukaz tzp-s.ďakujem

mary-anne

ja mam tiez tento preukaz prave kvoli celiakii, ale uz si nepamatam, ako som si ho vybavovala :) to je uz velmi davno :)

skus

Ajusa-ked mas ZTP preukaz,nemusis platit koncesionarske poplatky.S ulavou na dani za dom,smeti.. sa musis ist informovat u vas na obecny urad,kazde mesto to ma inac,podla toho,ako si to mestske zastupitelstvo schvali.

ajuša

Ahojte, vlastník ZTP má nárok aj na nejakú úľavu pri platení daní za dom, byt..., pri platení v dedine za smeti.... Nemáte s tým niekto skúsenosti?

majka_

ja mam tiez ZTP-S preukaz, mam myopatiu svalov. nepamatam jak dlho sa vybavuje, lebo to mi vybavovala mama. ale viem, ze sme sli na UPSVaR pre nejake tlacivo.

aljoska

no ja som preukaz ZTP vybavila za 2 týždne.Bola som na úrade,vyplnila som žiadosť a nechala som im tam zdravotnú kartu.Už si nepamatám či som bola aj za obvodnou.Po 2 týždnoch mi kázali prísť,aj s fotkou a dali mi preukaz.Ty možno máš nárok aj na nejaké kompenzácie,to neviem,musíš si zistiť.Ja pri mojom ochorení kompenzácie nemám,ale mám polovičné cestovné,neplatím rozhlas a televíziu.

radana

No zalezi od toho,aky mate dokopy prijem.Pri kompenzaciach sa berie dvojnasobok zivotneho minima..Vybavovanie ZTP trva dost dlho,u nas aj 3-4 mesiace,niekde aj dlhsie..