vnutromaternicove teliesko u nerodicky

msaj

mirena je iný prípad ako dana, ale je na 5 rokov a vyberie sa až potom, alebo v priebehu ak chceš otehotnieť napr., a hlavne na rozdiel od dany znemožňuje otehotnenie, čo sa o dane naozaj nedá povedať.

musska

Aj ked ich vyrabaju ovela lepsie ako kedykolvek predtym, je to predsa len cudzie teleso a mnohym zenam sposobuje vytoky, zapaly. Niekedy sa prirastie a musia chirurgicky odstranit. Moja kamoska mala mala dva silne potraty kym ho mala zavedeny. A castokrat zena ani nevie ze potrat mala,lebo to ako je to zavedene doslova zarodok vyskriabe a zena potrati s tym,ze si mysli,ze mala len menstruaciu. Ale to ja pisem o DANE, mirena je uplne ina vec, to si sama vyberas a vkladas tusim raz za tri tyzdne a je napustena hormonmi. Ale DANA je svinstvo...

msaj

ja mám mirenu tiež zavedenú a som úplne spokojná, nemusím nič sledovať, čas, či som to neprešvihla, že nadišlo 7 dní bez tabletky a podobne, a lekárka mi povedala, že sú proste ženy, ktorým jednoducho sadne a nedajú na ňu dopustiť a ženy, ktorým vôbec nesadne a musia ju dať preč, tých ale nie je veľa v porovnaní s tým čo im sadne, a potom je ešte malé percento tých, ktoré sa s tým psychicky nezmieria, takže ja som za a som rada.

1eny1

musska, to ma zaujíma lebo ja viem len o pozitívnych reakciách, záporné len málo. Sama to mam zavedené a som spokojná, a žiadne komplikácie.

musska

Moze ti dat, ale preboha,len si to nedavaj, je to nieco hrozne, moj kamosky priserne lutuju aj tie rodicky. Ja tiez nemozem HAK, ale na na vnutr. teliesko by ma nikto nenahovoril. Lekar ti to nepovie, lebo ma z toho peniazky, ale precitaj si na nete diskusie dievcat, ake brutalne komplikacie mali.

msaj

môžeš mať aj teliesko, je to na 5 rokov a mirena už nie je taká drahá, stojí okolo 5000,- + 1000,- zavedenie,

1eny1

su dva druhy DANA ta stojí so zavedením okolo 2000-2500. a Mirena ta stojí so zavedením okolo 7500 -8000. Poplatok za źavedenie je okolo 1000. Ale neviem ake ceny ma aký gyn. , tak len obrazne,čo viem.Mirena je lepšia. Ak prečítaj si niečo z netu.