hanblivost=choroba?

Príspevok v téme: hanblivost=choroba?
fenťka

ahojte.ja len tolko ze v poslednom case mi fakt kazdy hovori aka som hambliva ze som hambliva a neviem co proste kazdy mi to dava najavo a hovori ako keby som mala chorobu alebo co. to uz fakt svet patri len tym co su sebavedomi a nebojacni? ano mozno mam malo sebavedomia ale co koho do toho.ja sa predsa nestazujem. aach.aj minule na hodine ma mal sme mali nejake cvicenie a ucitelku pri pohlade na mna akurat napadlo to slovicko. no de sme . a inak da sa hamblivosti nejak zbavit-lebo obcas mi to fakt robi problemy.

bebuliq952

Mno ja mám taký problém že ja sa napr v škole rozprávam iba s dievčatami a ako náhle sa na mna ozve nejaký chlapec tak proste neviem ako mám reagovat ale doma alebo vonku som ako vymenena proste neviem ako sa toho zbavit

t-phan

ja som takisto hanblivy a mam nizke sebavedomie. Pre mna je tiez hrozne ked musim vystupovat pred inou skupinou ludi a vobec neviem navazovat kontakty. Neviem o com sa mam bavit s ludmi, v skole sa tiez bavime v podstate len o skole a to je asi tak vsetko. Hoci som pocitil ze sebavedomie sa mi o trochu zvysilo tak stale vidim ze to nestaci.

prečo?

Riesenie: na prehnanu hanblivost je najdite si partnera.Znie to čudne ale je to 100% fakt.Neviem či by sa sem prihlasil ale uprimne niekto kto ma partnera opačneho pohlavia a je prehnane hanblivy? Ked začnete sexualne žit s partnerom,hanblivost ostych sa vytrati do zabudnutia.Nejake kecy pred zrkadlom na svoju osobu typu- si užasný si najlepši nezaberaju pokial nepresvedčite sami seba.Mam stym svoje skusenosti.

list

no ja mám 20...a hrozne ma to hnevá...najhorie je na tom to , že si to uvedomujem...a neviem čo s tým robiť...dnes dostala pár rád tak sa ich budem držať..ale nie je to také jednoduché ako to vyzerá..tak hadam nejako sa odoženieme ten strach zo seba a vyhráme ten boj s nim, čo ty nato?len musíme najsť ten účinný liek..dobre?

list

vždy ked je nejaká diskusia na cviku...tak by som sa rada niekedy zapojila a povedala čo si myslim,lenže niečo v mojom vnutri..nechce...hovorim si ved nie si hlupa..ked si sa teda sem dostala medzi týchto ludi na vyšku, tak prečo by si sa nemohla vyjadrit...a su tu aj ludia , ktorým to o niečo páli menej než tebe..tak prečo?

v

tak toto je tema akurat pre mna..za poslednych par rokov sa mi sice zvysilo sebavedomie ale este stale si neverim..nedokazem vystupovat pred vacsou skupinou neznamych ludi,bojim sa,ze poviem hlupost a podobne..to,ze dnes svet patri sebavedomim je normalne..dokazu sa predat vsetci si ich vsimnu aj napriek tomu,ze mozno niekde v kute potichu sedi ovela vacsi odbornik

list

bože moj...dievča...ako keby si opísala mna...ja tiež neviem reagovať..:-(((( chcem sa toho zbaviť..bo nechcem vyzerat ako také bojko...pretože taká vobec nie som..smiem vediet koľko máš rokov?