euro-vymena minci

Príspevok v téme: euro-vymena minci
jeninka

ahojte, chcem sa opytat, ako to bude od janura s vymeniu minci na euro. viem ze do juna je to bezplantne v kazdej banke, ale kolko minci so sebou mozem doniest? je to nejako obmedzene? mam totizto strasne vela 50haliernikov ( aj 200 sk by sa nazbieralo) a 1korunaciek. tak aby na mna neciveli ako na blazna, alebo neviem no... :)

euro

evinka,
neviem, v ktorej banke si bola, ale Slovenská sporiteľna popl za prácu s mincami nevyberá.
Viď:www.slsp.sk

Vklad občanov v hotovosti na účet od decembra bez poplatku
7.11.2008
Občania môžu vkladať od 1. decembra do 20. januára 2009 korunovú hotovosť na osobný účet v Slovenskej sporiteľni bez poplatku a bez obmedzení. Občania tak pri vklade korunovej hotovosti na účet ušetria 10 korún. Od 1. decembra 2008 tiež Slovenská sporiteľňa ruší poplatok za manipuláciu s mincami pre klientov nepodnikateľov.

evinka

Ahojte- je to normalne?
Bola som zo svojimi mincami v banke mala som ich krasne podelene, poratane a v banke si za to zobrali poplatok.Nezda sa mi to fer, ze ja menim aktualnu menu a platim za to poplatok. Je pravdou ze ak ich budem mat len do 100ks tak je to bez poplatku?

euro

jeninka, ak ti finančná hodnota v minciach doteraz nechýbala, počkaj s výmenou aspoň na február alebo marec, až nápor v bankách utíchne. Prines ich hlavne roztriedené! Aj v bankách pracujú len ľudia! Výmena bude bezplatná.