Osteofyty - viete poradit ako na ne?

Príspevok v téme: Osteofyty - viete poradit ako na ne?
ryba60

Mávam silne bolesti ramien prevažne v kľude a hlavnou pricinou su vraj osteofyty a následné záapaly.Bol som na MGR. Viete niekto o nejakej vhodnej rehabilitačnej elektroliečbe alebo niečom inom. Užívam v 3 mesačných intervaloch: glukosamin, chondroitin + MSM tretí krat v tomto roku. Trocha mim tie kúry pomáhajú.

Nicholson

Ahojte, ja mám tiež nejakú hrčku v krku, behal som po neurologiách a pani Dr. že mi nič nieje, že je to psychického pôvodu. Áno, trpím aj ťažkou depresiou. Ale to je iná vec. Mne ako by ochrnovala aj tvár a ruka a troška cítim že aj obličky sú nejako chytené. Všetko len na pravej strane tela. Mri mozgu okey, zajtra idem Mri chrbtice C do RK o 20:30hod. a koncom mesiaca musím ešte ísť na ultrazvuk. Takéto tlaky a bolesti som mal už vyše roka, ale bral som to na ľahkú váhu, momentálne uživam aj wobenzym a moje antidepresíva, tianeptín.oxazepam. čo mi trošku toho tlaku a bolesti uvoľnia, vzadu na pravej strane krku mám tiež chrčku ale je to uzlina a tiež ako by mi to ťahalo alebo neviem ako to vysvetliť hlavu alebo kožu do zadu, také pnutie cítim.

tann__ka

Dobry den mam problem s krčnou chrticou , velmi ma boli a ta bolesť ide od ramien až zo zadu do hlavy ,lekar mi podla snimku napisal že mam ostrofyty na telach stavcou a schmorlove uzly na telach th..5,6, viete mi poradiť o čo ide , alebo am narok na polovičny dôchodok .. dakujem

sestricka123

RNG, to je fajn, ze si to tu takto zrozumitelne popisal, ale este by si mohol uviest aj ake konkretne doplnky vyzivy su vhodne pri rednuti kosti a tvorbe osteofytov. dakujem.

maja14

Dobrý deň celela by som sa vedieť Váš názor na môj röntgenový snímok chrbtice a postup adekvátnej liečby: Z: blok c6,7 s ventrálnym premostením, spondylolistéza c5, a listezs c4 s otvorením c4-5, osteofyty c4 a c5
Za vaše vyjadrenie veľmi pekne ďakujem

RNG

osteofyty(ostrohy) su vyrastky na kostiach, ktore sa vytvoria ukladanim mineralov.
Dobre rozpustne mineraly nemozu vytvarat osteofyty, zle rozpustne sa zase z vonka absorbuju v tele primalo, takze osteofyty su vytvarane z vlastnych kostnych materialov.
Ked ma clovek nedostatok mineralov, tak si ich snazi odburavat z kosti.
Tam su ale vo velmi nerozpustnej forme(fosfatyna karbonaty), takze ked sa dostane male mnozstvo do obehu, krystalizuju na miestach s nizsou teplotou,
Kedze osteofyty su hlavne u ludi s rednutimm kosti, je jasne, ze ked dostanes dostatok mineralov zvonku v dobre absorbovatelnej a rozpustnej forme, telo neodburava z kosti mineraly pre svoju spotrebu(hlavne nervove vodice).
Okolo osteofytu ako drazdiaceho materialu sa samozrejme vyvinie zapal, tak ako aj okolo inych nahromadenych nepotrebnych materialov v tele.
Kvalitne doplnky mineralov zamedzia tvorbe dalsich osteofytov a zaroven rednutiu kosti.

Bubu_Tinka

Aj mna by to zaujimalo. Otec a podobne tazkosti. Za bera mu na tito bolesti len COXTRAL. Ale ako ten rast obmedzit alebo sa ich zbavovat som nenasla temu na internete.