Ukrutná bolesť po vybratí mandlí

Príspevok v téme: Ukrutná bolesť po vybratí mandlí
saska195

Ahojte.Vo štvrtok poobede mi vybrali mandle v lokálnej anestézii.V ten deň mi dali po operácii 2 injekcie od bolesti, v piatok som si nepýtala,lebo bolesť sa dala zniesť.Od soboty som doma a bolesť je hrozná.Užívala som Panadol,no ten moc nezaberal.Čítala som tu na stránke, že je dobrý FLECTOR,v pondelok som si ho dala u obvoďáka predpísať.Keď ho užijem je to super,môžem sa najesť,napiť,rozprávať.Keď však prestane účinkovať,je to na nevydržanie.Mám ho užívať 2xdenne.V letáku sa píše,že ho možno brať len 7dní,no ja mám už teraz strach,že tá bolesť bude trvať dlhšie a ja neviem,čo potom...Ľudia tu píšu,že ich to bolelo pár dní,no mňa operovali vo štvrtok a boli to ,,hovadsky,, ,bez FLECTORu ani rozprávať nemôžem.Bolelo to niekoho tak dlho,ako mňa?

Lili20

Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať som ôsmy deň po operácie prvé 3-4 dni boli strašné preplakala som noci potom to postupne poľavilo začala piť vývar a skúšala som všeličo aj vianočku s čajom išlo to. Na 6-8 som dostala také bolesti ako predtým nie, uši ma bolia tak že revem ako malé decko, nedá sa mi prehĺtať ani nič všetkým už predsa býva lepšie v takýto čas tak prečo mne sa to vracia? Už som zúfalá z toho. Beriem flector a novalgin čo zaberie tak na 4-5 hodín a však v noci vôbec neviem spávať ani nič. Ma s tým niekto takéto skúsenosti?
Ďakujem Vám!

Lili20

Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať som ôsmy deň po operácie prvé 3-4 dni boli strašné preplakala som noci potom to postupne poľavilo začala piť vývar a skúšala som všeličo aj vianočku s čajom išlo to. Na 6-8 som dostala také bolesti ako predtým nie, uši ma bolia tak že revem ako malé decko, nedá sa mi prehĺtať ani nič všetkým už predsa býva lepšie v takýto čas tak prečo mne sa to vracia? Už som zúfalá z toho. Beriem flector a novalgin čo zaberie tak na 4-5 hodín a však v noci vôbec neviem spávať ani nič. Ma s tým niekto takéto skúsenosti?
Ďakujem Vám!

bribar

Ja som mala tiež veľké bolesti ale vydržala som to,ja som mala iba Flector,mne novalgin vôbec nepomohol.
2 týždne v pokoji treba vydržať,netreba to podcenovať!
Ak ostanete v pokoji nezakrvácate aj keď flector používate.
Prvé 4 dni som Flector 2hodinových intervaloch brala aby mi pomohol,nevedela som vydržať 4hodinový interval.Veľa čaju som pila a kloktala,hoci kloktať sa mi podarilo na 4deň.
Ja som prvé 3 dni vôbec nevedela jesť,na 4-6 som mala jogurty(jahodové)ostatné ma štípali a výživu ale iba jablkovú ostané ma štípali.
Na 7-9 den som mala vajcovú polievku,vývar ma tiež štípal.Potom som už mala brokolicovú polievku a po 2 týždňoch som skúšala tuhšie (rožok,chlebík) a bezproblémovo som to zjedla pomaličky.
Po 3 týždňoch som už vedela jesť všetko.
Prajem skoré a bezbolestné uzdravenie

Marry 79

Ahojte. Som po OP 9. den. Bolesti sa daju celkom zniest. Na 4. den vecer som kychla a zacala som krvacat. Skoncila som v nemocnici. Bolo mi povedane, ze Flektor a Ibalgin spustaju krvacanie, tak odkedy som opät doma, uzivam len Paralenku a som velmi spokojna. A odporucili mi aj Paralen cipky, tak mozno este vyskusam. Jogurty ani presnidavky nejem, kedze su kysle. Prednost davam skor vodnatej strave, tuhej sa este bojim. Ale jedla som uz aj prazenicu a cestoviny, co ide samo dole krkom...
Urcite nebudem podcenovat cele 3 tyzdne rekonvalescencie.
Drzim palce vsetkym, kto to ma pred sebou!

radim_SK

Vybratie mandlí sa dá krásne zvládnuť, bez nejakej vačšej bolesti... Treba si však hneď pýtať poriadne lieky od bolesti... Lebo sami od seba vám dajú novalgin alebo paracetamol čo je smiešne a nezaberá to skoro vôbec... Pýtajte si rovno tramal kvapky a s tým sa to dá spokojne zvládnuť, najete sa napijete, ja cítim hrdlo aj po pár dňoch maximálne ako takú stredne silnú angínu, aj to len miestami... Treba si stáť za svojím a netrpieť...

Brida

Ahojte. Keďže som tu pred operáciou hľadala rady a pomoc, rozhodla som sa pridať aj svoj príbeh o tonzilektómii, na ktorej som bola minulý týždeň.
DEŇ PRED OPERÁCIOU som prišla do nemocnice, kde som max. pozerala TV a ležala. Na operáciu som išla v CA, takže od polnoci som nemohla nič jesť, ani piť.
V DEŇ OPERÁCIE mi zaviazali nohy do obväzov a podali lieky. O 10:00 ma brali na sálu, kde ma napájali na EKG a v momente, keď mi dali masku, zaspala som. Prebrala som sa na izbe, kde som asi 2 hodiny vypľúvala sliny s krvou. Nič ma ešte nebolelo.
1. DEŇ PO OPERÁCII som bola ešte v nemocnici. Ráno som ešte necítila žiadnu bolesť, zjedla som jeden jogurt. Dostala som poučenie od primára a pustili ma domov. Pokyny: proti bolesti užívať Flector Rapid, v prípade potreby aj Novalgin/Paralen, kloktať harmančekovým čajom a florsaminom, vyhýbať sa všetkému horúcemu a teplému, jesť len kašovité jedlá a piť veľa tekutín. Od kedy som prišla domov, dala som si jeden vodový nanuk a spala som až do večera- bolesť bola minimálna.
2. DEŇ PO OPERÁCII bola bolesť rapídne vyššia, zjesť som nemohla vôbec nič. Mala som problém aj s vodou, ale prekonala som sa a pila som veľa vody a harmančekového čaju.
3.až 5.DEŇ PO OPERÁCII boli zatiaľ najhoršie. Bolesť stále rástla, až sa tiahla do uší. Cítila som ju pri každom otvorení úst, prehĺtnutí, pití a PánBožko chráň, keď ma náhodou drásalo na zakašľanie. V tieto dni som dokopy zjedla max. 3 chladné jogurty a 5 piškót namočených v čaji. Flector mi vždy nachvíľu uľavil a pomáhalo aj kloktanie Florsaminom a harmančekovým čajom.
6.DEŇ PO OPERÁCII prežívam momentálne teraz. Bolesti v hrdle trochu ustupujú, povlaky mi vďaka kloktaniu odchádzajú (to ešte mierne bolí), ale bolesť pri ušiach pretrváva. Dnes som konečne zjedla aj fľaštičku detskej výživy, no jedlo prechádza stále v ťažkostiach. Najhorších je 10 dní, ale ak máte za sebou prvú polovicu, s bolesťou ste za vodou, už sa maximalizovala. Od 5.,6.dňa to bude už len lepšie :)

Rekonvalescencia trvá 2-3 týždne- čo je 14 až 21 dní ODO DŇA OPERÁCIE. Netreba ju podceňovať :)

Verím, že som vám trochu pomohla. Určite neodporúčam jesť zmrzliny a nanuky od 2.dňa operácie. Ak zjete niečo studené na rany, ktoré sa hoja, organizmus sa začne automaticky prehrievať a vtedy si môžete privolať akurát tak krvácanie a ešte väčšiu bolesť, čo vám za chvíľku úľavy naozaj nestojí.

Držím palce! :)

Asik

Pozor flector rapid celkovo Diclofenak nie kazdemu zabera.Odporucam od bolesti tramal kvapky je to opiodum ale na silnu bolest zabera super.S nejakym diclofenakom sa neda porovnat.Jedine minus ze je navykovy ale v tvojom pripade ti to nehrozi jedna flasticka ti vystaci na par dni kedy potrebujes ulavit od prisernej bolesti.Viem co to je zazila som to sama kedy vlastne sliny som prehltat nemohla a usi ma boleli ze som revala ako male dieta.Schudla som za 3 tyzdne 14 kil.Nic som nejedla jeden jogurt a cierny vlazny caj bez cukru.Ta bolest u mna trvala 2-3 tyzdne.Drzim palce chod za lekarom a daj si predpisat jedine tramal kvapky

David94

@Simca3639
Jednoznacne Flektor rapid (prášok) na predpis do 5 minút stiahne bolesť z uši do 15 minút dokážeš existovať :)

Ja už postupne znizujem dávky dokážem dlhší čas zniesť bolesť lebo jej je menej. Ešte stále som na kasovitej strave ale už skúšam pomaly tuhé opatrne (24.1.) mam týžden od operácie.
Nelakajte sa neskutočneho zápachu z úst ktorý môže pre trvať až 10 dní od OP. Mne už mizne postupne. Ale ja som musel izbu vetrať každú chvíľu ani najbližší pri mne nevydržali :D