DOMOVNIK, ODOBRATIE KLUCOV OD VCHODU

Príspevok v téme: DOMOVNIK, ODOBRATIE KLUCOV OD VCHODU
stazovatelka

Dobrý deň, viem, že to sem nepatrí, ale neviem kam sa mám s týmto obrátiť. Bývam v paneláku a náš domovník už asi tak pred 7 rokmi vymenil zámok na zadnom vchode do bytovky. Má na to právo? Každý kto k nemu prišiel s prosbou o kľúč ho nedostal, vraj preto, že tam je potom špina keď sa tamaď chodí/pričom každý obyvateľ vchodu umýva aj túto časť chodby keď má službu/. Stalo sa nám, že horela elektrika bol to dosť veľký požiar neviem ako by sme utekali všetci jedným východom ak by to bolo potrebné, preto chcem vedieť či existuje nejaký zákon alebo vyhláška podľa ktorej nemá právo na výmenu zámku a na to, že nám zabráni používať tento východ. ďakujem

ethel

ak ide o únikový východ,ja by som napísala na mestský úrad,lebo pri požiari by sa chlap asi zapotil,keby nabehli požiarnici a on by nebol doma...Vaše mesto má určite svoju stránk,skús sa opýtať tam.

stazovatelka

suseda dakujem ti, ja nemam podporu ani od rodičov, keď im poviem aby sa ozvali tak ma len okríknu, že sa do toho nemám starať a nemám robiť problémy. Rozmýšľam nad nejakou petíciou ale chcem nájsť zákon alebo vyhlášku, ktorá zakazuje odobrať kľúče alebo zatarasiť únikový východ

suseda

aká ste veľká bytovka, je jednoduchšie, keď je menej bytov v bytovke, ale aj tak sa ťažko dohodnúť, najlepšie riešenie by bolo, keby prišli noví nájomníci a tí to začali riešiť.Takéto situácie sú všade a typické pre nás, všetkým to vadí, ale nik nechce byť ten ,od ktorého ide iniciatíva to zmeniť.Držím Ti palce, aby si mala dostatok energie a dotiahla to do konca.

1eny1

keď si to tak zoberieš na schôdze sa chodí málo, a ak tak každý je ticho a prispôsobí sa. Tu by skôr možno na ľudí zabralo, ak by si šla ku každému osobne s papierom aby podpísali súhlas o sprístupnenie zadného vchodu.Ale skús sa skôr poradiť na bytovom.

borovica

Neviem či máš už 18 rokov, ale podľa mňa môžeš ísť kľudne na bytové družstvo a spýtať sa na to, máte na to právo. Ja pracujem ako domová dôverníčka a nič také si nemôžem dovoliť ani o ničom nemôžem rozhodovať úplne sama, musí sa to odsúhlasiť na schôdzi ak sa chce niečo meniť alebo robiť.

stazovatelka

Patríme pod bytové družstvo, ale hovorím Vám, že "dospeláci" "nájomníci" či ako ich z mojho pohľadu nazvať sa do toho nepustia. Neviem prečo ale oni neboli schopní nič spraviť ked tak dobre počítam viac ako 10 rokov.

stazovatelka

Patríme pod bytové družstvo, ale hovorím Vám, že "dospeláci" "nájomníci" či ako ich z mojho pohľadu nazvať sa do toho nepustia. Neviem prečo ale oni neboli schopní nič spraviť ked tak dobre počítam viac ako 10 rokov.

borovica

Nemá na to právo. Neviem či máte byty v osobnom vlastníctve alebo patríte pod družstvo. Ak patríte pod družstvo tak choďte za predsedom a vybavte si to s ním.Ak to chce urobiť tak ako to urobil on musí mať na to súhlas od ostatných nájomníkov.