oblicky a pitie

mira

Veronika, ak si priveľa pila, poznáš to nielen podľa príliš svetlého moču, ale i podľa toho, že začneš kýchať, prípadne slziť, niekto sa začne viac potiť alebo mu tečie z nosa.
Priveľ vody sa odporúča tým ktorí sa nezdravo stravujú na vyplavenie škodlivín. Neberie sa do úvahy to, že veľa škodlivín, napr. na báze nasýtených mastných kyselín je vo vode nerozpustných, tak to nepomôže. Veľa vody okrem obličiek zaťažuje aj srdce a je jednou z príčin vysokého krv. tlaku.

andy

Okrem bežného prísunu tekutín - polievky, nejaká malinovka, káva,...odporúča sa vypiť pohár vody každú hodinu. Tým určite nič nepokazíš. A nemalo by sa čakať na pocit smädu, lebo to už je signál, že telo má málo tekutín. Ale vraj si nevie robiť zásoby, tak preto radšej každú hodinu a stačí pohár 2-3 dcl

veronika

viem ze treba pit, ale pytala som sa kolko pit mozem maximalne bez toho aby som ich zatazila.
pretoze oblicky sa poskodzuju aj nadmernym pitim :)

andy

Kvôli obličkám treba piť veľa, zistíte to aj podľa toho, že moč sa vám úplne vybieli. To znamená, že obličky sú prečistené. Ale pozor na sladké nápoje, hlavne v popoludňajších hodinách od 17-19 hod. sú obličky vo vrcholnej fáze činnosti a vtedy treba piť čaje na prečistenie obličiek, cukor im sťažuje činnosť pri zbavovaní škodlivín....Večer a v noci by sme ich vraj mali nechať oddychovať, ale na túto vec má každý iný názor

veronika

tak viem ze minimalne by som mala dva litre.. a 6? to si nechodila stale curat? ja som dneska dala 3l bylinkoveho caju a chodim fakt kazdych 20min :)
najhorsie je asi to, ze som nebola zvyknuta ani pit tie dva litre denne, co je chyba... uz sa snazim na to davat pozor.

tinka228

no neviem koľko presne, ale ja keď som kojila tak som pila 6 litrov denne (aj tak som nakoniec mliečko stratila) a moja gyn. mi vtedy povedala, že už to hraničí s poškodením obličiek. neviem či je to naozaj tak, mne sa 6 litrov nezdá až taká hrúza.