prečo nemám priateľov?

Príspevok v téme: prečo nemám priateľov?
zuzik

Prečo nemám žiadnych priateľov? Niekedy sa cítim hrozne sama a opustená a možno aj sklamaná z toho že si neviem udržať nejaké priateľstvo. Neskromne o sebe poviem, že nie som najškredšia, mám zmysel pre humor a rada sa zabávam, ale aj keď sa s niekým zoznámim je to kamarátstvo na jedeň deň a tým to skončí. Dokážem sa s tým človekom baviť, smiať sa, ale nikdy z toho kamarátstvo nezostane. Čo mám pre to spraviť? Nechcem sa nikomu vtierať. Nepodrážam ľudí, neklamem, dokážem si kamarátov vážiť tak prečo?:((

[zruseny8]

tiez som mala rovnaky problem - vela znamych, spoluziakov, blizsich ludi (oznacme ich ako kamaratov) ale nikdy nie taku naozajstnych priatelov. nemam problem s ludmi vychadzat, komunikovat, zabavat sa ako to ty pises, ale nikdy z toho kamaratstvo nezostalo. len proste znamy na urcitu dobu a ked ta doba skonci a ty sa niekde posunies, odidu aj tí znami z tvojho zivota. nestretavame sa, no vieme o sebe, sem-tam sa ozveme (chaty a podobne vymozenosti 21.storocia), ale to je vsetko.
u mna sa to zmenilo na vyske, kde som si nasla super kamosku.. ty pises ze si nevies kamaratstvo udrzat ze? mozno sa musis v tom kamaratstve viac otvorit, potom vas nieco spoji, nebat sa toho, je pravda aby ste boli povahovo prilizne rovnake a akoby uznavali podobne hodnoty, lebo inac to tiez stroskota (vlastna skusenost), aj keby si sa snazila ako velmi chces.
tiez som nevedela pochopit tie partie akoze kvazi kamaratov. 15 ludi ze kamarati, ako mozu byt 15. navzajom vsetci kamarati? vsak to sa neda a o udrzani ani radsej nevravim. tu nie je dolezita kvantita ale kvalita!!
dira, to ze si uprimna sa v dnesnej dobe fakt nevyplaca. nechapem preco, ale je to tak. mozno menej uprimnosti, viac si zahryznut do jazyka a pojde to. a co spoluziacky resp. kolegyne v praci? nikto sa nenajde?

arnie11

Podla mna kamaratstvo nie je o tom ze sa spolu zabavate a smejete. Moze byt aj to, ale zaklad je v tom ze kamarat Ti pomoze ked treba, pride ked sa ostatni na Teba vykaslu, nezanevrie na Teba ked mu v zlej nalade povies nieco nevhodne ...
Na vznik kamaratstva je potrebna vhodna suhra povah medzi osobami a spolocne prezite zazitky co ich spajaju

dira

u mna je ten problem ze som uprimna a nehram sa na nic a to asi nema uspech v dnesnej dobe.kazdy som nou raz pokeca a uz viackrat nie a nechapem preco

kleopatra4589

zuzik

Je dolezite mat nejaku osobku pri sebe, na ktoru sa mozes stale espolahnut.. ale nesnaz sa silou mocou mat co najviac ´priatelov´.. dnes sa uz tazko da niekomu verit..

kleopatra4589

leerka

no cudovala by si sa, ako na vyzore niekedy zalezi.. dievcata vedia byt strasne zavistlive zakerne.. uz som zazila aj taky pripad, ze sa dievca neskutocne pretvarovalo.. vyzerala byt taka super, taka zlata a mila.. a po case strasne nepekny podraz, bez priciny.. a ty zrazu zistis, aka zavist bola z jej strany.. ze ona ma krivy nos a ty nemas, ona ma male prsia a ty nemas.. hmmm.. doteraz pre mna nepochopitelne dovody..

dira

u mna je to take iste.Tiez nemam kamosky je to hrozne. niektory ich maju kopu a maju zabavu normalne zavidim ale v dobrom .poradte

kamka

zuzik,vies je to tak,mozno na jednu starnu je to pre teba aj dobre.Aspon nepocitis sklamanie.Ja som mala strasne vela kamaratiek ,kamaratov a k nicomu to nebolo,ked som sa rozviedla,tak sa to preriedilo a riedi sa to stale nadalej- podla situacie.A presne som ako ty,nepodrazam, neohovaram som verna kamraratom.Nehladaj chyby v sebe,je to tak,inak uz nebude,teraz kazdy kazdeho len vyuzije a odkopne.
A myslim si,ze si na tom lepsie ako ja,lebo ja som pocitila sklamanie od vela kamar.ty ked nemas nikoho nepocitis ani sklamanie a ver mi sklamanie velmi boli.

leerka

niekedy v zivote si predsa kamaratov mat musela, co tak spoluziaci zo zakladnej alebo strednej skoly? kde su, preco sa s nimi nekontaktujes, nemas ani jedinu kamaratku, s ktorou by si nesla von? vies nejde o to, ci je niekto skaredy alebo peky, stihly alebo tucny....o to v kamaratstve nejde......a kolko mas este rokov? studujes alebo pracujes?