Ako dlho je mozne uzivat Citrovital?

Pipooooo

Zdravim ja uzivam citricidal od GSE uz asi 30 den, 40 kvapiek na liter vody pijem pocas celeho dna a este planujem pit az do uplneho zmiznutia priznakov. Inak podla mna asi nema zmysel brat GSE pokial clovek zaroven nema dietu, teda obmedzit uplne cukry, mliecne vyrobky a samozrejme alkohol.

mishita

Citrovital nemá v porovnaní s bývalým GSE žiaden účinok - dávkovala som 120 kvapiek na 1l vody - perorálne užitie. Na angínu účinok asi taký, že to obmylo ústa hnusnou chuťou. Navyše, po 4 dňoch v plastovej fľaši mi splesnivel..:-D

RNG

A dlhorocne mam osveceny roztok 60 kvapiek FSE do litra vcody, pit cely den po malych glgoch, nikdy nie privela naraz.
Na ucinok citricidalu na rozne mikroby pozri cez Google.sk pod rng citricidal

RNG

Casom som zistil, ze Citrovital je slaba napodobnenina patentovaneho citricidalu.
Povodny citricidal firmy BioChem research bol specialne patentovane posilneny(potenciacia) vytazok z grapefruitovych jadierok, dodnes mozno dostat originalny citricidal(60%) vyrabany BioChem research, alebo GSE firmy NutriBiotic, ktore obsahuje 33% povodneho citricidalu.

48erika

Popis tovaru CITROGREP/CITROVITAL GTT 25 ML
Kód výrobku: 52080
Výrobca/Dodávateľ: Herb-Pharma Sk, s.r.o
Balenie: 1 kus

Citrovital je veľmi účinný prípravok s antimikrobiálnym účinkom. Jeho použitie je tak široké, že sa nedá na tak malom priestore vymenovať. Podrobný popis možných použití nájdete v publikácii „Zázračná sila grapefruitu“ od autorov Shalila Sharamona a Bodo J. Baginského, z ktorej vyberáme:

Jednoznačné prednosti prípravkov:

široké spektrum silného účinku,
nepoškodzuje užitočnú bakteriálnu flóru,
veľmi dobrá znášanlivosť,
neoslabuje obrannú schopnosť človeka,
rýchle biologické odbúravanie.

Účinnosť extraktu bola testovaná v rôznych výskumných ústavoch, najmä v Amerike, s veľmi kladnými výsledkami.

Charakteristika:
Citrovital je prírodný prostriedok obsahujúci výťažok získaný z jadierok grapefruitu, ktorý obsahuje hlavne bioflavonoidy. Táto základná látka vykazuje silné účinky, ktoré zabraňujú množeniu baktérií, vírusov a plesní. Prírodné flavonoidy uľahčujú trávenie, očisťujú organizmus, posilňujú odolnosť, pomáhajú predchádzať prechladnutiu, infekciám a zápalom, zlepšujú krvný obeh a zvyšujú odolnosť. Vyznačujú sa antioxidačnými vlastnosťami, zachytávajú voľné kyslíkové radikály, posilňujú steny ciev a zabraňujú ich zvýšenej krehkosti, najmä kapilár, zabraňujú zhlukovaniu krvných doštičiek a vzniku krvným zrazením.

Spôsob vnútorného použitia – Citrovital kvapky:
Dospelí: 2x denne 5-15 kvapiek rozriediť vo vode alebo inom vhodnom nápoji.

Spôsob vonkajšieho použitia – Citrovital kvapky:

Ústa a pery: Kvapky obsahujú účinné antiseptické látky, ktoré ničia škodlivé baktérie, choroboplodné zárodky a spomaľujú ich ďalšie množenie. Tieto účinky je možné využiť pri starostlivosti o hygienu ústnej dutiny. Intenzívne kloktajte 3x denne 5 kvapkami extraktu rozpustenými v pohári vody. Vyplachovanie úst extraktom prispieva k dlhodobo sviežemu dychu.
Ošetrenie pier: Pery si potierajte 2-3x denne pomocou vaty alebo vatovej tyčinky zmesou niekoľkých kvapiek extraktu a polievkovej lyžice oleja.
Zuby a ďasná - nežiadúci bakteriálny povlak na zuboch tzv. plak: naneste 1-2 kvapky extraktu na vlhkú zubnú kefku a dôkladne ním čistite 3x denne chrup. Do čistiacich roztokov na zuby pridajte 5-10 kvapiek extraktu. Pravidelným odstraňovaním zubného plaku výrazne znížite vznik zubného kazu.
Krvácavosť ďasien: 1-2 kvapky extraktu naneste na vlhkú zubnú kefku a 3x denne si dôkladne očistite chrup. K vyplachovaniu úst pridajte 5-10 kvapiek extraktu do pohára vody.
K ničeniu nežiaducich choroboplodných zárodkov na zubných kefkách používajte roztok 10 kvapiek extraktu v pohári vody, do ktorého ponoríte kefku na dobu 15 minút a dlhšie.
K čisteniu uší: používajte roztok 10 kvapiek extraktu 0,5 dl glycerínu alebo oleja.
Tvár - problémová pleť, akné: navlhčite si tvár, rozotrite v dlani 5 kvapiek extraktu a dôkladne vtierajte do pokožky. Prípadné mierne svrbenie je dôsledkom intenzívneho čistenia. V prípade, ak by extrakt zasiahol oči, dôkladne ich vypláchnite vodou.
Holenie: niekoľko kvapiek extraktu primiešaných do holiaceho krému okamžite ošetrí pleť pri holení za mokra. V zriedenej forme je extrakt zaujímavou prísadou vody po holení.
Vlasy a pokožka hlavy - umývanie vlasov: šampón zmiešaný s 5-10 kvapkami extraktu vtie-rajte po dobu 2 minút do pokožky hlavy. Potom vlasy dôkladne opláchnite.
Lupiny: 2-3x týždenne potierajte pokožku hlavy chumáčikom vaty navlhčeným v roztoku 20 kvapiek v cca 0,5 dl vody.
Osobná hygiena: pridajte do tekutých mydiel na telo a ruky niekoľko kvapiek extraktu a riadne premiešajte.
Uštipnutie hmyzom: Štipnutie potierajte neriedeným roztokom. Pri citlivej pleti používajte extrakt riedený vodou alebo olejom.
Nohy - potenie nôh: nohy máčajte v kúpeli s cca 30 kvapkami extraktu na umývadlo vody. Kúpeľ slúži i ako výborné osvieženie nôh.
Kurie oká: 1-2x denne kvapnite na kurie oko kvapku neriedeného extraktu.
Pri starostlivosti o nohy najmä v prípadoch ohrozenia plesňami pridajte do tekutého mydla 10-20 kvapiek extraktu na 100 ml. Pre zvýšenú starostlivosť o nohy a nechty je možné použiť Citrovital kvapky riedené glycerínom. Je možné použiť i prípravok neriedený, treba však predtým vyskúšať či nevyvoláva nepríjemný pocit. Pri praní pančúch a ponožiek pridajte do posledného plákania 20 kvapiek extraktu.

Ďalšie použitia Citrovital kvapiek:
Zvlhčovače vzduchu, klimatizačné zariadenia, izbové fontány: pridaním niekoľkých kvapiek extraktu sa zabraňuje šíreniu mikroorganizmov a rias v týchto zariadeniach.
Kvetiny: niekoľko kvapiek extraktu vo vode na zalievanie pôsobí proti vzniku plesní v kvetináčoch čo platí i u hydropónie. V prípade prítomnosti puklíc, rôznych plesní dôkladne postriekajte rastliny postrekovačom zo všetkých strán roztokom 30 kvapiek extraktu v cca 0,5 l vlažnej vody.
Nemocničné zariadenia, sanatóriá a starostlivosť o chorých: pri praní posteľnej bielizne a ručníkov pridajte do posledného plákania 20 kvapiek extraktu. Roztokom 30-40 kvapiek v 1 l vody umyte predmety, s ktorými prichádza pacient do styku. Prípadne ich na pár minut vložte do tohto roztoku.
Sauny, perličkové kúpele, bazény: nevykúrenú saunu umyte roztokom zo 40 kvapiek extraktu na 1 l vody. Do bazénu je vhodné pridať 10-20 ml extraktu na 100-200 l vody. Nezabudnite pridať trocha extraktu do zariadenia na oplachovanie nôh.
Hmyz: proti mravcom, komárom je vhodné previesť postrek roztokom 30 kvapiek extraktu v cca. 0,5 l vlažnej vody.

Upozornenie – Citrovital kvapky:
Skladujte mimo dosahu detí! Prípravok nie je určený pre deti a tehotné ženy. Nie je náhradou pestrej stravy. Neprekračujte doporučené denné dávkovanie. Neužívajte nezriedené! Kvapky majú horkú chuť. V prípade vniknutia do očí vypláchnite oči ihned dôkladne vodou. Prečítajte si príbalovú informáciu!

Skladovanie:
Skladujte mimo dosahu detí na suchom miste.
Výrobok nepoužívajte po uplynutí času použitelnosti vyznačeného na obale.

Balenie:
Citrovital kvapky: 25 ml

Minimálna trvanlivosť:
Citro vital kvapky – 3 roky od dátumu výroby

Výrobca: Herb-pharma AG Schweiz, Zürich, Švajčiarsko
Dovozca pre SR: Herb-Pharma Sk, s. r. o., Veľké Ludince, Slovenská republika