Kozmetika - testovanie na zvieratách

Príspevok v téme: Kozmetika - testovanie na zvieratách
somzasadneproti

To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem

Silva P.

Ja som nedávno o Dove na ich Facebook stránke čítala, že netestujú a rada verím. Píšu tam: Unilever, výrobce kosmetiky Dove, se zavázal k eliminaci testování na zvířatech a zároveň je na čele vývoje a výzkumu v oblasti bezpečnosti jiných forem testování. Pro Unilever je zároveň jednou z nejvyšších priorit zdraví a bezpečnost spotřebitelů, stejně jako ochrana životního prostředí. Žádný z našich výrobků na zvířetech netestujeme a zároveň většina našich produktů je uváděna na trh aniž by byly takto testovány jakékoliv jejich složky. Více informací o našem přístupu a závazcích v oblasti testování na zvířetech se dočtete na www.unilever.com nebo se obraťte na České sdružení pro značkové výrobky, www.cszv.cz.

www.facebook.com

Katarína H.

www.peta.org
Ja len toľko ;)... nájdete zoznam testujúcich aj netestujúcich. Niektoré firmy sa k tématike nevyjadrujú a preto sa nedá povedať či testujú. Ale PETA má zaručene správne informácie ohľadom testujúcich a netestujúcich.

maruska123

lila to co za kraviny tu vypisujes? ja maso nejem a predstav si, este som neumrela

a pre tvoju info, fazula ma zhruba 23,5 g bielkovin na 100g a maso v priemere 20..tak aspon nedristaj, ked o tom vies jedno velke..ked mi neveris, kludne si to najdi na internete

lila len ja

Takže podľa teba nemáme jesť maso??? ano, kupene samozrejme nie ale domace su ina vec,my mame sliepky a maju Trištvrtinu záhrady a okrem toho záhrada má 200 metrov štvorcových, a to nieje tak ako v priemysloch , oco to urobí za menej ako pol sekundy. a clovek bez masa zomrie. lebo strukoviny nemaju tolko bielkovin. to by si musel zjest aspon 4 desat kliove mechy fazuli, aby si získal tolko bielkovín,co z jedeho kridla. Len hlupak by naísal takuto sprostost ze nejecte meso! hahha deti!

haha2

Ako si tak čítam celú tému, musím niečo dodať... viete prečo sa testuje na zvieratách? Pretože do kozmetiky pridávajú také chemikálie, ako ropu, alkohol, parabény a ďalšie svinstvo, že musia proste zistiť, či to v takom a takom množstve človeku neublíži. Teda aspoň nie hneď ;)

haha2

SomZasadnePr: Ako môžeš povedať, že utrpenie v Afrike nespôsobujú ľudia????!!! Si vážne retardovaný/á? Vieš čo sú tam nútení ľudia robiť už od útleho veku za mizerný plat? Ťažiť v bani. A vieš prečo? Aby sa mohli prachatí ľudia ešte viac nabaliť. Dostanú za to nejaký dolár na týždeň a z toho majú žiť? Prečo tam asi umierajú od hladu?? A tie vojny, čo sú tam medzi krajinami - za to nemôžu ľudia snáď?? Že vyvražďujú celé dediny nevinných ľudí... ach bože, ako toto môže niekto povedať, že ľudia za to nemôžu?.. Nemám slov. Vieš čo, ľudia sú to najväčšie zlo na Zemi, aby si vedel/a, lebo Zem NIČIA. Vy čo sa tu vzrušujete nad úbohými zvieratkami (a to som proti týraniu zvierat) sa najprv pozrite ako ničíte Zem, na ktorej tie zvieratá žijú.

haha2

Niektorí z vás sú pekní pokrytci. Je vám ľúto zvierat, na ktorých sa testuje, ale že vám nie je ľúto zvierat, ktorými sa napchávate! To ako trpia milióny kráv natlačených na sebe a ako ich napchávajú hormónmi len aby z nich bolo čo najviac mäsa - to je vám už jedno. Ak je vám tak strašne ľúto zvierat, fajn, tak nejedzte mäso! Ani vajcia, lebo aj sliepky si dosť vytrpia v tých malých priestoroch kde sú natlačené, sú vychudnuté a chorľavé z toho prostredia, v ktorom sú nútené žiť a nerobiť nič iné, len znášať vajcia.

nathália09: Nedá mi to neokomentovať proste... Takže podľa človek vznikol naozaj tak, že niekto šibol prstom a znenazdania sa zjavil človek? A potom mu vybral rebro a stvoril mu ženu? Zamysli sa nad tým, čomu veríš. Ja verím v Boha (alebo jednoducho v niečo "viac"), ale aj keby stvoril Zem a vesmír (ktorých je dokonca niekoľko), fakt by to urobil za týždeň? Život na Zemi sa vyvíjal niekoľko miliónov rokov - a áno, človek sa vyvinul z opice a stále sme si s opicami veľmi podobní. Dokonca sa majú pamäť a rozhodne nemajú od nás veľmi ďaleko. Existujú o tom dôkazy a čo tá tvoja teória? Že to nejaký vyšinutý človek spísal do "biblie"? Skôr mi to pripomína tie ľudské výmysly zo stredoveku, keď si všetci mysleli, že Zem je rovná a môžeš z nej spadnúť.

Ale ináč si myslím, že keď už sa sťažujete na testovanie na zvieratách, prečítali ste si vôbec niekedy, čo tá vaša netestovaná (rovnako aj testovaná) kozmetika obsahuje? Pretože väčšinu akné a zápalov pleti a neviem čoho ešte máte práve z toho! Ani neviete koľko ropy a iných svinstiev si mažete na tvár. Tiež som to kedysi vôbec nevedela, verila som proste tomu, čo bolo napísané na obale. A aká som bola hlúpa! Voľakedy som mala pokožku celkom peknú - nič hrozné som na nej nemala. Potom som začala používať všelijaké vody a toniká a gély a krémy a neviem čo ešte a tak to aj vyzeralo. Lenže vtedy som nevedela, že to mám práve z toho, myslela som si, že sa mi len zhoršila pleť - asi preto, že som v puberte. To som si myslela. Keď som zistila aké svinstvo do toho dávajú, prestala som to okamžite používať. Teraz sa natieram len olejom od Saloosu, krémom od Alverde a občas si dám trochu korektoru ak ho vážne potrebujem. Pleť mám takmer ako predtým, ale myslím, že už nikdy ju nebudem mať úplne dobrú. Dosť som si ju proste zničila tým, čo som si na ňu dávala. Takže tak, nebudem viac vypisovať, lebo už aj tak je to asi dosť dlhé. Ak chcete písať o týraní zvierat, prestaňte jesť aj mäso. Potom vás aj budem brať vážne ;)