.:PROBIOTIKA:.

patulka73

Chcela by som reagovať na tému probiotiká a podeliť sa so svojimi skúsenosťami. Konkrétne som užívala a v súčastnosti aj užívam PROBIODOM od slovenskej firmy Kompava. Začala som ho brať ako preventívne, postupne som videla veľmi dobré účinky na pleti začalo mi miznúť akné. Pociťovala som aj posilnenie imunity, pretože v období chrípok som nebola ani raz chorá a cítila som sa fakt odoĺná voči chorobám. Samozrejme trávenie sa mi 100% upravilo, takže momentálne užíval už tretie balenie a som s ním nadmieru spokojná av žívaní budem preventívne pokračovať aj ďalej. skúste pozrieť na a prečítať si o tomto výrobku

RNG

Problemy v crevach zacinaju uz v zaludku,,mkde pre nedostatok kyselin preziju rozne bakterie, vcitane kvasnych a hnilobnych, rozmnozia sa a dostanu vo velkych mnozstvach do criev kde sa dalej mnozia a potlacia uzitocne probiotika. Pri kvaseni a hniti vznikaju kyseliny a tym sa cela flora criev znici v prospech skodlivych kultur. V takom priepade nepomoze nic ine, nez to cele dosl;ova vymiest(psylium a ine plevy pektiny,zeleniny), priadne pouzit aj collostrum na potlacenie parazitnych kultur a triphalu a ine zasadite prostriedky na obnovenie spravneho PH(zasaditosti) criev.
Kto to nespravi, ma problemy donekonecna s imunitou, absorbciou, regeneraciou, atd. atd.

femka

mira ..super dakujem vidis tak toto som nevedela ze aj kyslost zaludka môze pôsobit na ich osidlenie v crevach.Podla teba(napada ma taka vec)co tak namiesat si najprv napoj z UMEOCTU(neviem ci to poznas ja ho uzivam je to super vec na prekysleny zaludok... je zasadotvorny) a potom si supnut probiotikum hmm co ty na to? Myslis ze by to mohlo zvysit jeho vstrebatelnost resp.jeho schopnost zabivať sa v creve?...dakujem za tvoj nazor:)

mariaj

Mary-Anne.Prosim Ta a z ktoreho si okresu?.Mozno,by som sa niekoho opytala ci tam nechodi pracovne.A ako rychlo sa to mnozi?

mira

Probiotické baktérie potrebujú k svojmu životu zásadité prostredie. Najlepšie pH okolo 8,5 až 9. Ak je v čreve kyslé alebo neutrálne pH, rozmnožia sa v ňom choroboplodné baktérie a nastane kvasenie. Tie potlačia probiotické baktérie, ktoré uhynú. Je jasné, že nestačí ich len dopĺňať tabletkami, ale postarať sa o zásaditosť. Najesť kyselinotvorné jedlá, hlavne repný cukor a mäso. Zelenina je väčšinou zásadotvorná. Zelenina, ktoré obsahuje zároveň probiotické baktérie je kvasená zelenina, najlepšie nepresolená biozelenina.

maly_pavuk

brala som vselijake druhy, v podstate som ich brala cely cas co som mala problemy,myslela som ze pomozu, no naopak

mary-anne

mariaj- moj oco pije ten kefir- kefirova huba. ja som si tiez myslela, ze je to kombucha, no nie je.. nevie si ju vynachvalit a uz nema ziadne traviace tazkosti, je ako vymeneny.... no len ja som zdaleka..

mariaj

Ja som mala Acidophilus lactobacilus,teraz mam Biopron,dobre su vraj Lactoflor aj cenovo pristupne chystam sa na Dophilus,tie su nejakej novej generacie.Doteraz som celkom spokojna.ale velmi by ma zaujimal KEFIR.Tato kultura sa da zohnat a ma to vraj tiez uzitocne bakterie.Je to hrudka podobna karfiolu ,z ktorej sa doma vyraba kefir z mlieka.Nie je to ani Kombucha ani tibi hubka,aspon som tak rozumela.To mlieko je potom vraj lahko stravitelne a pomaha pri potravinovych intoleranciach,co by som potrebovala.Aj tie probiotika Dophilus maju pomahat pri potr.intoleranciach.Acidophilus laktobacilus su tusim na plesne a candidy.Aj touto cestou prosim nepoznae niekoho,kto ma ten pravy kefir?Najlepsie z okolia Ziliny.

femka

Dakujem za prispevky:)...a maly-pavuk ako dlho si ich brala?.a skusala si rozne znacky?-a ked si prestala uzivat hnacky utichli?...dakujem za odpoved