zápal

mira

Lucka, zápal vzniká činnosťou baktérií, ktoré potrebujú prekyselené a zahlienené prostredie a jednoduché cukry ktoré metabolizujú.

Prekyselenie vzniká hlavne z mäsa, vajec, a rafinovaného cukru. Prispievajú i ďalšie potraviny, ale to by bol dlhý výpočet. Zhlieňuje biela múka, mlieko a mliečne výrobky.

Rafinovaný cukor,ale i hnedý cukor a med, vynechaj úplne, načas i ovocie. Polysacharidy jedz nerafinované. Tie tak neprekyseľujú a nespôsobujú zápaly, pretože obsahujú minerály, vlákninu, B vitamíny, ďalšie vitamíny a prečisťujú prostredie. Trávia sa rovnomerne a nie sú potravou pre mikroorganizmy.
Zásadité prostredie vytvoríš zeleninou. Zelenina je zásaditá i varená kratšiu dobu ako 20 minút a konzumovaná hneď po uvarení, nie zohrievaná.