Uhryznutie ockovaným psom

vsevedka

Lolka, ak by mamina dostala teplotu, začalo by jej v tej ruke trhať, mala by tam opuch, miesto by bolo "horúce", či dlho by sa jej to nehojilo, nech navštívi lekára.

Lolka

vsevedka aj mna uz uhryzol ale dávnejsie, teraz uhryzol maminu do ruky, nás pes rotvajler asi si myslel ze mamina nesie zradlo, takze určite je zaockovaný. Mamine to hnisalo, ocino jej to vytlácal, ale zda sa mi, ze to uz ma lepsie.

vsevedka

Lieči sa ako každé iné poranenie, nakoľko to bolo zviera, hoci očkované, bola potrebá ešte dôslednejšia dezinfekcia pri tomto hryznom poranení, aby nedošlo k hnisaniu rany.Z domáckych receptov je dobrá dezinfekcia a zároveň podpora hojenia bielou ľaliou namočenou v liehu.Ak sa už rana zaceľuje možno ju potrierať repíkovým odvarom.

Lolka, migréna a ešte ťa pokúše pes? Ak niekoho pohryzie pes, je dôležité, aby bol pes určite zaočkovaný, nie len, že to majiteľ tvrdí, ale musí to dokázať očkov.preukazom. Ak zaočkovaný nie je, ak sa dá treba toho beťára psíka odviesť k zverolekárovi, ktorý posúdi,či je pes zdravý, teda hlavne či nemá príznaky besnoty.Nie vždy sa to dá, potom jen ostáva posl.možnosť, musí pohryzený človek ísť na pozorovanie na infekčné odd., kde prípadne dajú i tetanovku, nakoľko veľa ľudí nie je preočkovaných.