Vírus HPV

Príspevok v téme: Vírus HPV
zuzikaaa

Čo znamená mať v sebe vírus HPV. Mne ho diagnistikovali v 19 rokoch, a teraz mám 21. Brala som na to antibiotiká, a že by to malo byť ok. Výsledky cytologie mi posledne vyšli čístá jednotka.Môže mi tento vírus
niečo závažné spôsobiť, že by som nemohla otehotnieť alebo tak? Prosím o rady

rinka

zuzikaaa, vírusov HPV je veľa druhov, niektoré sú rakovinotvorné, má to veľa žien v sebe, je to neliečiteľné, ale ak máš dobrú imunitu, tak o tom víruse celý život ani nemusíš vedieť. Konkrétne tie rakovinotvorné môžu spôsobiť rakovinu krčka maternice, ale tá vzniká postupne, takže ak budeš pravidelne chodiť na prehliadky, dá sa jej predísť. A možno si mala úplne iný HPV vírus, menej škodlivý, čo spôsobuje len nejaké herpesy a pod... Cyto na 1 je super, tak sa netráp, len pekne absolvuj pravidelné vyšetrenia... PS: a poobzeraj sa na nete, o HPV je tu toho popísaného dosť.

lolita22

Ahoj zuzikaa,virusov HPV je strasne mnozstvo,na niektorych klinikach sa vysetruje iba ten,ktory sposobuje rakovinu krcka.niekde sa daju vysetrit vsetky.je to virus,takze sa neda liecit antibiotikami,musis mat dobry imunitny system,aby si sa ho zbavila.ak to mas v poriadku,nezanedbaj pravidelne gyn.kontroly.ja som mala ten,co sposobuje genit. bradavice,je to svinstvo,musela som ist na elektro kauter a teraz dufam,ze sa mi to nevrati, beriem Indonal.