Poradte prosim-pravnicka zalezitost

Príspevok v téme: Poradte prosim-pravnicka zalezitost
smutna_2

Dobry den, prajem.Je tu niekto kto by mi vedel poradit? Mam taky problem,ze byvame v lokalite ktoru chce mesto zburat (byvame v rodinnom dome).Ma na to len tak pravo? Ze proste sa rozhodnu,ze to chcu zburat a hotovo? Co ak nechcem opustit svoj domov? Samozrejme ze pozemok aj vsetko je nase.Chcu tu postavat nejaky luxusny hotel.Neviem kvoli tomu spavat,vyrastala som tu. A nechcem opustit toto miesto.Mam z toho nocne mory,prosim poradte niekto ako to vlastne je a ci to mozu len tak urobit????Dakujem pekne za kazdu odpoved.

backspace

evto, podla zakonnika prace je zakaz vypovede zamestancovi, ktory sa nachadza v ochrannej dobe, teda okrem ineho je to aj tehotna zamestnankyna. tehotna zamestnankyna je vsak presne definovana ako ta, ktora o tejto skutocnosti PISOMNE informovala zamestnavatela.
neviem v ktorom si mesiaci a kedy ti bola dorucena vypoved. fakt je, ze ak si vedela o svojom stave, nemala si prevziat vypoved. tato kym nie je dorucena, nezacne plynut vypovedna doba. ta ti zrejme zacina plynut od zajtra.
mozes uz len skusit zajst za gynekologom, nech ti da potvrdenie, ze si sa dozvedela len teraz o tehotenstve a kedy zacalo tehotenstvo, takze moze byt zamestnavatel netolko zhovievavy a uznat ochrannu dobu.
treba si vsak pamatat v akomkolvek pravnom vztahu, teda aj zamestnanec a zamestnavatel platia len skutocnosti, ktore su oznamene pisomne a su aj dorucene druhej strane (to je potvrdene podpisom).
drzim prsty.

evto

Dobry den,co mozem robit,ak mi zamestnavatel dal vypoved s 3mes.vyp.dobou a som tehotna,ale tuto skutocnost som pisomne neoznamila.Dakujem za prip.odpovede

backspace

smutna, v stavebnom konani je povinna obec jednat s vlastnikmi pozemkov, na ktorych sa ma dana stavba uskutocnit. navrhovatel stavby musi dat v prvom rade vypracovat novy uzemny plan zony, ten by sa mal schvalovat a tam sa mozu obcania zdruzit a vyslovit svoje navrhy pripadne nesuhlas s navrhovanym riesenim.
navrhovatel potom musi dane pozemky odkupit za trhovu cenu, ocenit stavby, ktore sa nachadzaju na pozemkoch a po suhlase majitelov tieto odkupit. existuje vsak aj druha moznost, a to je uz spominane vyvlastnenie - v pripade, ze sa jedna o verejnoprospesnu stavbu alebo stavbu vo verejnom zaujme. toto vsak musi navrhovatel odovodnit!!! v pripade hotela je tazke hovorit o verejnom zaujme. ALE pozor, v pripade investicne narocnych stavieb je mozne (nechcem to tu verejne rozpitvavat...) ze obec odsuhlasi verejny zaujem stavby.
bolo by dobre, ak by si ty, alebo dalsi obcania isli na mestsky urad, na utvar hlavneho architekta a popytali sa na danu stavbu, na uzemny plan zony danej lokality a na dlhodoby plan rozvoja danej lokality. tam by ste si mohli zistit, o aku stavbu sa skutocne jedna a v akom stadiu konania sa priprava tejto stavby nachadza. pre pokoj na dusi a kludny spanok to stoji za to. pravo na tieto informacie mate, kedze ste dotknuti vlastnici domov.
vela stastia :-)

yar

to len ak vo verejnom zaujme vyvlastnenie pozemku/ ako bolo pri dialniciach a pamatate tie spory v Ziline ked stavali KIA.. bolo to aj v televizore, ale Vas pripad, obratte sa cim skor na DOBREHO pravnika, ved zijete v strese a este sa to asi len zacina. To ze ci su splneno podmienky pre vyvlastnenie ako s Vami mesto jednalo/ rokovalo. Ked ste v centre mesta, nie je to aj historicka, alebo stara budova / dom..

musska

bohuzial mozu,.. stat ma na to pravo, napr. ak je odsuhlasene ze tamad povedie dialnica,alebo nieco ine, tak na to maju pravo.. Nedavno sme sa o tom akurat doma bavili. Je to neprijemne, ale bohuzial je to tak

smutna_2

No ved presne to je moj pripad ako pisala beb.Chcu to odkupit za smiesnu sumu.Ale my to nechceme predat ! Nechcem sa stahovat len rpeto,ze oni tu chcu stavat nejaky hotel.Okrem toho ten dom je v centre mesta,takze nic lepsie si clovek ani nemoze priat.Strasne ma to nici,bojim sa,ze prideme o dom a dokonca ma uz mata aj predstava,ze skoncime na ulici :((

beb

Ahoj, naozaj treba právnika. Čítala som raz o podobnom spore v PO, dotyčnej rodine za dom dali len akúsi chabú náhradu, tak sa s nimi súdili. Trvalo to roky, ale napokon tá rodina vyhrala a hoci museli odísť, aspoň adekvátnu finančnú náhradu.

odpoved2

Rozhodne nemôžu.Ak patrí pozemok vám, mohli by ho od vás odkúpiť ak by ste s tým súhlasili, ak však súhlasiť nebudete, nemôžu. Mohli by iba v tom prípade ak by pozemky patrili mestu, čo ako tvrdíš nepatria. Bohužiaľ v dnešnom svete čoraz viac začína vychádzať na svetlo chrapúnstvo, keď si iní myslia, že môžu všetko a ty- vlastník už pomaly nebudeľ mať absolútne žiadne právo. Zákony sú bohužiaľ robené tak. V každom zákone sa chytajú za slovíčka, ktoré je možno interpretovať rôzne. Rozhodne sa choď osobne poradiť s nejakým právnikom. Bohužiaľ každý ti povie čosi iné, práve preto, že zákon je možné interpretovať rôznymi spôsobmi ako sa to komu hodí. Veľa šťastia.