ženšen

RNG

Skoro som zabudol rozne ine mineraly su potrebne na nervovu cinnost a hlavne pri strese je ich zvysena spotrewba a preto je ich dolezite si doplnit. Najlepsia je zmes vsetkych potrebnych aj s potrebnymi vitaminami na absorbciu, hlavne D a K (zmes na kosti).
Pozri napr na toto zlozenie:

RNG

Na ukludnenie casto pomozu aj ine doplnky, ktore tu boli spominane v roznych temach na nervove poruchy, od rybacich olejov po SJW, SAM-e 5-htp, GABA, rozne choliny(lecitin) atd. Tieto nielen ukludnia cez den, ale davaju dobry regeneracny spanok, ktory casto pri stresse nie je, co situaciu podstatne zhorsi, az u niekoho dojde k nervovemu zruteniu.
Ja to osobne velmu dobre poznam...

Kedysi davno som nemal tieto doplnky k dispozicii, tak som to riesil vceliou materskou kasickou, na noc chmelom a valerianom.

seimurka

...RNG...ďakujem za odozvu: na krabičke je napísané:
Ženšen kórejský, /extrakt 5:1-200mg/ 1000mg
Ešte si pôjdem dokúpiť aj ten STRESS B ktorý spomínaš, dopĺňam Cčko. Dali mi aj magnézium lebo sa mi roztriasli ruky pridala sa aj nervozita a nepokoj.Hádam to všetko neprekombinujem....

RNG

seimurka, nepoznam ten korejsky vyrobok, nakolko je koncentrovany (alebo ci vobec) takze nemozem sa na to vyjadrit.
Len ked mi povies, kolko je tam v obsahu aktivnych latok(ginsenosidov)by som mohol povedat, ci je to primalo alebo dost.
Nie kazdemu to ale zaberie aj vo vacsich davkach, nie je to "vseliek" proti unave v ziadnom pripade.
Inac jedol som uz aj polievku s kuskami Ginsengu, takze asi sa predavkovania nemusis obavat.

seimurka

...RNG...ďakujem za odpoveď: píšeš "vačšie dávky", ale na krabičke koréjského ženšenu z lekárne je napísané 1tobolka denne, môžem teda viac...? tak 2-3 denne?

RNG

samozrejme. Hlavne vacsie davky.
Odporucam ale aj brat napr Stress B plus C, lebo tieto su pri vycerpani tiez potrebne doplnit.
A samozrejme spat minimum 8 hodin.