alergia

Príspevok v téme: alergia
tánička:)

zaujimalo by ma, ze co konkretne obnasa alergia? na kazde stadium je treba brat lieky? teda, aby som to upresnila, na jar a v lete mam taku asi slabsiu alergiu, ci ako to nazvat. proste cez den castejsie kycham a v nose citim take mravcenie, steklenie a troska smrkam. tak neviem ci je to treba nejako liecit alebo je to v norme?

anetanet

Pekny den prajem, pozrite si v archive relaciu Reflex zo 4.3.2011 - je to o vylieceni alergií biorezonancnou terapiou pristrojom Bicom 2000. Je to zaujimave...

video.markiza.sk

farmaceutka

Ziadne alergicke prejavy nie su "v norme". Alergia je chorobny stav.
Cim skor sa alergia zacne liecit, tym skor sa zmierni a zabrani sa rozsireniu spektra alergenov, ktore ju vyvolavaju. Neliecena alergia moze sposobit, ze sa precitlivenost organizmu bude zhorsovat aj voci dalsim latkam a z alergie na 1-2 alergeny sa stane alergia na 6-7 alergenov.
Nie je liecba ako liecba. Liecba antihistaminikami je v podstate liecbou symptomatickou, i ked vykazuju aj isty imunomodulacny efekt, ale v principe ide len o potlacanie prejavov.
Liecba desenzibilizacna cielene na 1 alebo viac alergenov postupnym privykanim organizmu na alergen sposobuje ustup alergickych prejavov vplyvom vlastnych sil organizmu a teda posobi proti alergii priamo v jej podstate. Ide o rozne injekcie a sublingulane kvapky.

katka-1

Volnopredajne lieky su. Ale aj tak by si to mala riesit s alergologom. Alergia sa berie na lahku vahu, ale ak sa nelieci, potom sa to len zhorsuje. Preco vlastne nechces ist k lekarovi? Aspon ti zistia na co si alergicka a tak sa mozes vyhybat alergenom. Ja som tiez par rokov zanedbala a kazde leto som sa trapila s nadchou. Potom uz ani tie volnopredajne lieky nezaberali. A mohla som ist skor a mat pokoj od neustaleho smrkania a kychania.

tánička:)

no baby, to ste ma moc nepotesili. a to az do astmy by mohlo? noo, tak to nechcem radsej riskovat. a nejake volnopredajne lieky z lekarne by neboli vhodne? viem, ze jedny take reklamuju a vraj su dobre.

miladka13

áno rozhodne treba ísť k alergológovi,aby sa to podchytilo včas...mne sa to tiež tak začínalo- čakala som rok v nádeji,že to prejde,no neprešlo a teraz mám vďaka alergií veľké problémy s ušami a asi ma neminie operácia bubienkov,takže radšej ísť ako čakať..veľa šťastia a nervov,pretože pri alergii to budeš potrebovať..pekný deň

katka-1

Mala by si ist na alergologicke vysetrenie. U mna to tiez zacinalo na jar len miernou nadchou, no z roka na rok sa to zhorsovalo. A minuly rok mi uz aj opuchli oci a slzili mi. Tak som isla na alergologiu. Dali mi antihistamika a tento rok ma uz ockuju. Treba to podchytit vcas, aby ti to neprerastlo do astmy.