PRECO KED SA NAJEM JE MI ZLE ;(

Príspevok v téme: PRECO KED SA NAJEM JE MI ZLE ;(
laura1

nie vzdy,ale vacsinu casu,mam strasnu chut na sladke,jem ho uz aj kazdy den,cukrovku nemam,casto ked zmixujem jedlo tak sa mi nafukne brusko,boli ma hlavne vlavo dole(mohol by to byt pruh?co ma ale ten spolocne s tym ze sa najem?)niekedy sa mi nafukne tak ze tazko sa mi dycha a to nejem velikanske porcie;(zas niekedy mam hnacku a niekedy zapchu no a byva mi zle od zaludka,co sa so mnou deje?tehotna nie som urcite to viem Mavam aj zvlastny vytok,niekedy priesvitny a je ho vela,niekedy taky ako tvaroh Je to zvlastne,moze to mat vsetko suvis?pijem actimel ale nepomaha mi ;(

jaja-jaja

Laura1, môže sa jednať o Ulceróznu kolitídu,/ ale tu je dôležité mať za sebou dôkladné lekárske vyšetrenie /(ďalej UC) je chronické zápalové ochorenie hrubého čreva, postihujúce všetky úseky hrubého čreva, najčastejšie však jeho ĽAVÚ POLOVICU,/píšem to preto, lebo spomínaš potiaže ktoré máš sa ti prejavujú hlavne v ľavo dole/ priečnu časť a/alebo zostupnú časť, prípadne esovitú kľučku a/alebo konečník (rectum). Na sliznici postihnutého úseku čreva sa vytvárajú vredy (preto názov „ulcerózna kolitída“), ktoré zvyknú často krvácať
Klinický obraz UC: závisí od rozsahu postihnutia hrubého čreva a štádia choroby. Ľahká forma postihuje zväčša len oblasť konečníka, stredne ťažká forma postihuje väčšinou aj ďalšie úseky hrubého čreva a ťažká forma postihuje zväčša celé hrubé črevo  a je často sprevádzaná aj celkovými príznakmi (nechutenstvo, chudnutie, málokrvnosť, teplota...) alebo tzv. extraintestinálnymi príznakmi (t.j. príznakmi zápalového postihnutia iných orgánových systémov, napr. kože, kĺbov, očí, pečene alebo žlčových ciest).
Príznaky ochorenia
•Úporné hnačky, ktoré môžu byť trvalé a môžu obsahovať krv •bolesť brucha v pravom podbruší
•teplota asi 38 oC
•poruchy strebávania živín a následná podvýživa •steatorea (výskyt tukov v stolici)
•Zápaly čriev a vznik vredov a fistúl •zúženie čriev a znížená priechodnosť •nechutenstvo a úbytok hmotnosti •chronické krvácanie, ktoré môže pri tomto ochorení spôsobiť anémiu súvisiacu s nedostatkom železa
Prírodná a doplnková liečba - pretože klasická medicína v tomto smere už nedokáže pomôcť, obracajú sa pacienti na prírodnú a doplnkovú liečbu, ktorá môže zmierniť príznaky ochorenia a pomáha regenerovať črevo. Aj v tomto prípade sa odporúčajú prípravky , ktoré urýchľuje liečbu zápalov a opuchov, pomáha pri ochoreniach tráviaceho traktu a výrazne regeneruje črevnú sliznicu.
Nepíšem to preto aby som ťa vystrašila, ale preto lebo som počula lekársku prednášku na túto tému. Lekár spomínal aj prírodné produkty ktoré by mohli pomôcť, ale tie tu vypisovať nebudem. Ale mám tu uvedený e-mail, tak ak by si chcela info napíš.

RNG

Ked je v zaludku dostatok kyselin(tj nie su prilis rozriedene) su vsetky kvasne a hnilobne procesy potlacene. Kyseliny su schopne az vyzabijat rozne bakterie, co sa dostanu do zaludka, preto sluzia aj ako obrana proti prieniku bakterii do tela cez zaludok z nesterilizovanych(hlavne surovych) potravin. Pre tych co ich nafukuje odporucam brat v prvom rade doplnok kyselin, tiez pre niektorych aj enzymi, extra vlakniny a probiotika.

eo

Laura1
Ja by som odporucala 3x denne voda+jablcny ocot+oreganovy olej
tiez keby si mohla po jedle brat 45 minut enzymi na travenie,Ale hlavne ziadny cukor,biela muka,kvasnice viacej tekuta strava .Zazvor+mrkva+kapusta

alicakl

Čo sa týka bolestí a nafukovania-budeš mať alergiu na nejakú potravinu.Dá sa to zistiť z krvi a z biopsie.V mojom okolí všetci,ktorí majú nejakú alergiu na potraviny, mali rovnaké príznaky včetne mňa ako máš aj ty.Tým že ti následne riadne nefunguje tráviaci systém, môžu sa ti kvasinky premnožiť a následne to vyvolať výtoky a podobne. Začni jesť veľa probio výrobkov, príp.vitamín.doplnkov a daj si urobiť testy.

jajka001_

zacni sa normalne stravovat,a nejedz sladkosti...sa cudujes ze mas problem s travenim....musis jest pravidelne a vyvazene a potom si sem tam mozes dat aj sladke...je to tvoje zdravie tak si ho straz. nejedz pecivo z bielej muky, jedz vela zeleniny, ovocia, vlakninu, ryzu, zemiaky, ryby, chude maso.

laura1

ale ten tvarohovity vytok mam zriedka,ani ma nesvrbi vnutri,moze to byt kvasinkami?tiez mam cystu na vajecniku,nemoze to byt z toho tiez?

meForMe

ahoj..no ani zdaleka niesom odbornik ale moj nazor je taky..co sa tyka toho tvarohoviteho vytoku,tak to mas kvasinky..a zle ti moze byt aj z toho ze tvoje telo nedokaze stravit lepok,takze mozno je z teba celiatik..velmi casto idu ruka v ruke kvasinky a celiakia,tak si myslim ze by si s tym mala najprv navstivit gynekologa-kvoli tym kvasinkam- a potom asi aj obvodneho a povedat mu o svojom probleme..drzim palce..