pranie-otazka

bublifuk1

skús naliať koncentrovaný vanish na 5 minút priamo na fľaky, potom vyšúchaj a poriadne vypláchni.
neprala si tie rifle na teplote vyššej ako 40°C? do štyridsiatky by nemalo takto pustiť farbu.

martanka2

Ahojte.

Potrebujem súrne radu. S priateľom sa chystáme prvýkrát na dovolenku a on mi doniesol vyprať veci, ktoré si chce zobrať. Boli medzi nimi aj strašne drahé biele rifle, ktorá majú vzadu na páse taky hnedý kožený "obdĺžnik" so značkou, pod ktorý sa dáva opasok. Po vypratí som zistila, že sa mi okolo toho zafarbili dohneda. Bojím sa to vybieliť lebo vo vnútri na štítku je napísané, že sa nesmú bieliť. Čo s tým teraz??? Priateľ ešte zatiaľ o tom nevie. Poradí mi prosím niekto?

annamaria1111

kikuus kup si savo perex na biele veci.Urcite zaberie. Mne sa to stalo min.tyzden a vsetko som tym krasne vybielila.Vela stastia.

sek

ked som zacala zit v spolocnej domacnosti so svojim manzelom, tak moje prve pranie dopadlo hrozne,( aj ked predtym som bezne prala), vyprala som jeho biele spodne pradlo a ked som to vybrala z pracky, tak vsetko bolo ruzove:-), omylom som tam prihodila cosi cervene, takze to bol riadny trapas...

alz-bee

A ten obycajny odfarbovac, ktory strasne smrdi by nepomohol? pamatam si ho este z detstva, ze mama donho davala nechtiac zafarbene veci a strasne smrdel:-D...v takom vrecusku sa predava ako farby na oblecenie. Proste si len staci vypytat v drogerke odfarbovac na veci.

kikuus

dakujem aspon za odpisanie :D noo citala som na nete ze zabera savo perex a skusim najst niekde v obchode aj ten prasok na omylom zafarbene pradlo lebo tie nohavice by ma mrzeli

limetka335

:D to spravila aj moja babka... čisto biele rifle s fialovým tričkom:D ... mamina kúpila v drogérií taký prostriedok a bolo tam že na omylom zafarbené prádlo.... po pár praniach to zmizlo:)ale treba veľa trpezlivosti:)