Alkohol - denne

Príspevok v téme: Alkohol - denne
Linnda_260

Čaute všetci, chcem sa spýtať na váš názor: Ako často pijete alkohol a kedy je už človek podľa vás alkoholik? Poznám v mojom okolí množstvo ľudí, ktorí pijú denne. Nie moc, za večer pár pohárikov tvrdého, alebo pár pohárov vína. Vraj z toho ani nie sú opití, len to zlepší náladu, trochu sa uvolnia po stresovom dni, dobre sa vyspia a ku telke to proste patrí. Pritom nejde o nejaké spíjanie sa, len o také opojenie do nálady. Neviem čo si mám o tom myslieť, na jednej strane je to dennodenné chlastanie, na tej druhej, nejde o opíjanie, len o uvolnenie, ktoré poskytne alkohol. Tvrdia, že nie sú závislí, keby chceli nepijú, ale... prečo nie?
Ďakujem za názory.

wowo1

myslim ze preco nie 2 dc mozno obcas az 4 dc denne cerveneho je odporucane lekarmi ,vid francuzky fenomen najnizsi cholesterol v europe vdaka cervenemu vinu.ale denne sa ozrat to je ine.
nedokazat nieco robit bez chlastu to je definica alkholizmu

Mari_15

My pijeme alkohol s manželom často, presne ako pisala Linda. Najprv sú ale deti uložené spinkať, o domácnosť postarané a potom pár pohárov vína na nervy po ťažkom dni. Ale je pravda, že sa kôli tomu na večer až teším a keď viem, že v ten deň nič nebude, až mi to pokazí náladu. Nikdy sa nespíjame, ráno potrebujeme ísť do roboty. Zatiaľ nám alkohol nevadí, máme pocit, že to je pod kontrolov. Dakedy sa ale bojím, že sa to vymkne spod kontroly. Sme aj my alkoholici?

:-Pbebe

ja pijem alkohol tak raz do tyzdna ked je nejaka akcia alebo podobne tak sa pije viacej dni...mna alkohol tiez uvolni navodi mi dobru naladu a je pravda ze sa viem poriadne strieskat ale stale sa dostanem domov :D nieje to pekne ked sa zena ozere ale ani ked sa muz ozere...no co ja to proste k zabave potrebujem :-) ked je akcia nejaka chata pije sa od rana do rana a cez vikend padne aj 15 flias tvrdeho alkoholu a piva ani neratam...

citam tu pitie piva ze 2-3 plechovky to z neho alkoholika nerobbi je to normalne ved pivo sa pije skorej od smadu...ja si tiez dam hocikedy k obedu pivinko alebo vecer k telke ked mame chut...

zas ale nemam problem ked je aj oslava povedat ze dik ale tvrde dnes nie...

Podla mna alkoholik je clovek co pije skoro kazdy den tvrdy chlast, ktory uprednosti krcmu pred rodinou...

za8icka

Podla mna je uz zacinajuci alkoholizmus ked clovek pije kazdy den alkohol aj ked sa neopije. Je to len zaciatok. Moj byvaly spolubyvajuci si musi kazdy den dat 2-3 prechovky piva. Na zaciatku som to vobec neriesila ale potom k pivu sa pridala aj vodka alebo iny tvrdy alkohol. A potom aj z prace prisiel tak opity ze nevedel trafit do bytu a ani poriadne chodit.

Deeee

rozdiel je v tom, ze alkoholik nepozna hranicu a nema kontrolu, pitie mu zasahuje do rodinnych, pracovnych a inych vztahov

sway

Aj ja poznam vela ludi ,co to tak maju.Hlavne,ked pracuju 10 - 12 hodin denne a nato aby sa zbavili myslienok na pracu a aspon v noci si oddychli,si kazdy den otvoria flasu vina k veceri,alebo daju pohar whiskey s orieskami pred tv.Ja v tomto absolutne nevidim problem.Tiez som mala take obdobie,co som kazdy vecer napoly s priatelom stihala flasu vina a citila som sa v pohode.Ak sa bojis,ze to budu stale vacsie mnozstva a skoncia ako ti opilci na ulici,tak si nemyslim,ze to hrozi,lebo potrebuju byt na druhy den fit a ak by vypili viac,bude im zle (a to si nemozu dovolit).Ak je to ta ista situacia ako opisujem - narocny den,vecerne uvolnenie.Nemusis sa bat.Horsie je ak niekto zapija problemy,ale tito ludia skor maju sklom sa opijat do nemoty..

sway

A naco to riesis?Myslim,ze ten jeden poharik nema vplyv ani na ich zdravie a ani nesposobuje spolocenske problemy.Ked sme pri pojme alkoholik,tak to je kazdy konzument alkoholu,ci uz pije raz za mesiac alebo denne.

Linnda_260

Veď práve. Kde je ten rozdiel medzi alkoholikom, ktorý pije denne a nealkoholikom, ktorý tiež pije denne. Len v množstve alkoholu? Veď niekto vypije 2 dcl vína a je pripitý, niekto 1/2 litra a cíti sa rovnako. V tom druhom prípade je to už možno aj o tréningu, ale stále to nie je alkoholik (?).