co tam robia?? - gynekolog

janekMY33

no to by si sa mala asik tak 5 az 10 clenny tim lekarou a studentou dojde studovat pacientku ktora je tam prvy krat

mellinda

Najprv rozhovor, kedy si mala uplne prvu menstruaciu, staci rok, potom kedy si mala poslednu pred vysetrenim (priprav si datum), ci si uz mala pohlavny styk, ake choroby si mala v rodine, to vsetko si poznaci do tvojej gyn. karty. Potom vysadnes na to specialne kreslo, najprv ta vysteri pomatom, to znamena, ze ti dnu zavedie dva prsty v rukavici a lubrikantom (podla toho, ci si panna, ako ti uz pisali nizsie) a druhou rukou bude jemne stlacat podbrusko, tak ti vysetri vajecniky a maternicu. Je to bezbolestne, mozno trosku zvlastny pocit, ale da sa na to zvyknut, po case ti to zvlastne uz ani nepride. Ak uz panna nie si, moze ta po pohmate vysetrit aj ultrazvukom, tiez vnutorne. Neboj, tiez to nie je nic hrozne, da na neho kondom, povytaca mierne do stran aby videl vajecniky, je to naozaj len chvilocka. Na zaver prehliadky sa este robi cytologia, co je ster buniek z krcka maternice. To je trosku neprijemne, ale takisto to trva par sekund. A hotovo, je po vsetkom. Potom si urcite povies, ze ten strach nestal za to.

sandria

ja keď som bola prvý krát strašne som sa bála, ale pritom som sa nemala čoho mám príjemnú doktorku s citom. Zo začiatku sa ťa bude pýtať rôzne otázky a potom pôjdeš na kozu. Čo sa ti bude zdať divné ale prežiješ a zvykneš si. Zobere ti stery. Držím palce

palacinka

kyblicka, nemaj obavy z toho vysetrenia, pretoze trva velmi kratucko a ci uz ta bude lekar vysetrovat cez konecnik alebo posvu da sa to zvladnut, vezmi si nejake dlhsie tricko alebo suknu a hlavne mysli nato ze to vysetrenie je len pre tvoje dobro..no a po vysetreni sa budes citit skvele, ze si to zvladla:)

micaa

No to zavisi od toho ci si uz mala pohlavny styk alebo nie. Ak nie, vysetri ta cez konecni, inak cez posvu. Je to take divne ale da sa to prezit... nemas sa coho bat.