Astragalus , starnutie, viralna ochrana a ine.

Príspevok v téme: Astragalus , starnutie, viralna ochrana a ine.
RNG

Cinska medicina pozna astragalus membraneceus uz snad vyse 1000 rokov. Je uzitocny pri regeneracii a je silny adaptogen. V poslednych rokoch robili rozne vyskumy okolo neho a zistili, ze znacne potlaca vyvoj rakovin, odstranuje skody napachane radiaciou, potlaca rozne virusy as najnovsie, vyskum zistil, ze je schopny predlzovat telomery na retazcoch DNA, tj dovolit neobmedzene delenie DNA, co by teoreticky mohlo predlzit zivot do nekonecna?!?!?
Viacero preparatov je uz na trhu, neviem ake davky su klinicky ucinne, ale na vytazok co predlzuje telomery treba hlavne hladit na obsah astragalosidu IV, tiez znameho ako TA-65.
Prve plne rozne davky boli, samozrejme , hrozne drahe(25 000 dolarov) ale ceny sa prudko znizili na dostupne, hlavne ked clovek nehlada vyssie koncentacie, ako 10-20 %. Cim cistejsie tym podstatne (neumerne)drahsie.
Podobne je to napr aj s resveratrolom, kde sa neoplati kupovat 99%, lebo rovnake mnozstvo resveratrolu(transresveratrolu) v 50% koncentrovanom produkte stoji menej, nez polovicu.
Inac ucinne davky korena bez koncentovania su medzi 5 az 10 gramami.To netvrdim o "omladzovani", o tom je informacii este primalo, ale len na antiviralne a imunoprotektivne vlastnosti sa pouzivaju taketo davky.
Kedze sa jedna o prirodny produkt, ktory sa neda patentovat ani nijak ochranit, budu si vyrobcovia urcity cas drzat informacie o ucinnych davkach a zlozeni svojich vyrobkov podla moznosti v tajnosti co najdlhsie.

Ako vzdy, z Ciny sa daju vytazky kupovat vo velkom, viacero spolocnosti ich ponuka. Cinania su v bylinach a vytazkoch z nich daleko najsilnejsi na svete(tradicia a dosial ziadny tlak farmacie a zapadnej mediciny v Cine nie je)