1x genitálny herpes a 8.mesiac tehot.

Príspevok v téme: 1x genitálny herpes a 8.mesiac tehot.
nellya

Neviem co mam robiť,dnes som si objavila nejakú hrčku naplnenú vodou na vonkajšej strane vagíny.Vytekala z toho nejaká vodička.Neviem co to je,ale podla prečitaných stránok,to je vypadá na genitálny hepres.Ale čo je horšie,som v 8.mesiaci tehotenstva a môj lekár ma 3 týždne dovolenku.A teraz neviem,ci sa mam stresovat,alebo staci v pondelok ist do lekarne si na to vybrať nejaké lieky.Ak ste bola niektorá v podobnej situácií,tak mi prosím poradte.Dakujem.

zuzula11

Budem Petovi oponovat ... Ja som rodila v USA a lekar mi zakazal pocas tehotenstva jest kiwi vo vacsom mnozstve prave pre vitamin C. Neviem, kde je pravda ... Ja mam tiez genitalny herpes a lekari v New Yorku to pocas tehotenstva neriesili - a obidve deti mam zdrave. Ale skus sa pre istotu poradit s nejakym lekarom.

Peto T

Na herpes, aj genitálny, platí vitamín C v dávke najmenej 500mg 4x denne. Ak ho budeš dobre znášať, môžeš postupne pridávať, aj napríklad 3000mg 6x denne. Vyššie dávky sú totiž účinnejšie. Treba veľa piť. Céčko si kúp bez umelých farbív a príchutí, nešumivé, a NIE s postupným uvoľňovaním. Predávkovanie nehrozí (to by si ho musela zjesť kilo). Prinajhoršom sa dostaví mierna hnačka, vtedy stačí znížiť dávky.

V tehotenstve je vitamín C OK, dokonca veľmi potrebný pre rast dieťaťa. Odporúčam aspoň 2000mg denne, rozdelené do 3-4 dávok počas dňa, až do konca dojčenia. To by Ťa malo uchrániť aj pred návratom herpesu. Ale možno budeš potrebovať viac, a brať dlhodobo. Prvé dávky pravdepodobne Tvoje telo využije na nápravu deficitu a nečakaj hneď účinok na herpes. Aj preto odporúčam dávky zvyšovať.

Táto liečba je veľmi bezpečná, ale formálne sa považuje za "experimentálnu". Nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi, a vážnom deficite G6PD. Dávky cca nad 10 gramov denne by onkologickí pacienti mali zvyšovať postupne. Vitamín C zvyšuje účinnosť inzulínu.

Ďalšie info: rizikaockovania.sk