UPAL???

Príspevok v téme: UPAL???
Inn

Axojte,

v noci som prezila take mensie peklo mala som 6x zimnicu ale hroznu...a stale chodim kakat...podla toho co vsade citam mam upal tazsi kedze uz mala som aj tu zimnicu najhorsie je ze nie som schopna ist k lekarovi aby mi poradil a na internete som nasla co robit ked ma clovek upal lebo mne to tak pride ze to mam ale coc robit ked mne je stale zima?

luisy

Prosiim poradte mi ja som bola strasne dlho vonku lebo sme mali akciu...
Bola som stale na slnku a strasne sa mi spalili plecia... mam ich totálne ale uuplne červené a mam taký pocit ako keby mi horeli :(
Pali ma to a dost to bolii...
Neviem co mam už robiť kupila som si nato taku masť po opalovani ale nepomaha mi to tak prosiiim pomôžte mi... :( :( :(

RNG

na upal je najdolezitejsi vitamin E, ktory je tiez antioxidant a odstranuje poskodene materialy(neutralizacia volnych radikalov v tele) a kedze je tukorozpustny, pracuje v podkoznom tukovom vazive, kam sa vodorozpustny vitamin C nedostane. Potrebna davka pri upale je az 1200 IU, zobrat co najskor.
Taktiez sa da koza natierat tekutym vitaminom E na transdermalnu(cez kozu) aplikaciu na spalene miesta.
Polcas zivota vitaminov E(je ich 8 roznych) je okolo 15 hodin v plazme a ovela dlhsie, ked sa ulozia v tuku vselikde v tele, nielen v peceni.

Peto T

Popri tekutinách a odpočinku, vitamín C. Má sa síce podať podľa možnosti injekčne vo veľkých dávkach čím skôr po zistení tepelného šoku, ale verím, že aj neskôr môže mať stabilizačný vplyv na metabolizmus. Najlepšie by bolo užívať pravidelne (povedzme každé 2 hodiny) 500mg, viac môže byť lepšie, až do skončenia príznakov. Veľa piť.

Nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi (napr. hemochromatóza, hemosideróza) a deficite G6PD.

Podrobnosti: rizikaockovania.sk

Inn

Mam zatiahnuté zaluzie a pijem tekutiny tak ako vsade pisu len mne je stale zima a to ma pletie vsade pisu ako ludi treba schladit ale mne je stale zima......a ze je to upal dedukujem