Ake mate zamestnanie?

Collin

Dobre, všimol som si, že som zareagoval na veľmi starú tému... ale nakoniec, ani ja nemám VŠ. čo na tej VŠ všetci vidia? koľko ľudí okolo mňa robí referentov a majú VŠ a nadriadenými sú ľudia bez VŠ. Hold boli šikovnejší a nemárnili čas na predraženej VŠ.

Collin

Skús si pozrieť knihu Denník nas... zúfalého zamestnanca a uhádnuť, aké zamestnanie má ten týpek a hlavne v akej firme. Lebo tento dobrodružný roán podľa skutočných udalostí pasuje na toľko pracovísk. Ani nikto neuhádne, kde ten človek pracuje, len popis sa hodí na všetky akvárkové firmy. Či králikárne, ako chcete.

Ja pracujem niekoľko rokov z domu. Spravujem pár stránok a prekladám z nemčiny. Nie je to ideál, platovo tiež nie... no dokážem hrať na to že som v práci aj vtedy, keď visím v zápche niekde na D1.

žuvinka

mary-anne: a smiem sa spytat, ze pred kolkymi rokmi si dostudovala a kde? lebo aj moja sestra studovala colne deklaranstvo, tak mozno ste boli spoluziacky...ved to nie je moc rozsireny odbor:)) i ked asi by to bola velka nahoda..

mary-anne

ja robim colnu deklaratnku. aj som to studovala, takze som mala stastie, ze som sa dostala do toho mojho odboru.
praca ma bavi, mam ju kusok od domu, kancelaria..
ale nerobi mi problem ziadna praca, robila som asi dva roky casnicku, aj u nas, aj v nemecku, aj opatrovatelku, aj spediterku.. v tejto som zatial najdlhsie a bavi ma to ! :o)

sway

tinusska nemyslim si,ze som sa dostala nejako vysoko-nie som ziadny manager,ani expert v danej oblasti.Vela zalezi od toho,co vies.Ja som z BA a bola vypisana pozicia vo velkej firme,kde vyzadovali znalost cudzich jazykov a uzivatelsku uroven MS Office - to nieje tak vela:-).Ja viem anglicky a nemecky,mali sme 2 mesacne skolenie,po ktorom vybrali 2 ludi na ten "interny audit" a ja som bola medzi tymi stastnymi.Potom na toho analytika som sa tiez dostala nahodou - odstahovala som sa do CR a zase bola hlavna poziadvka "expert v excely",co tiez splnam.To ma vobec nebavilo,tak som si pohladala nieco lepsie a kedze som technicky typ,prihlasila som sa na tuto poziciu-tu som zase 90%poziadaviek nesplnala:-))Napriek tomu ma zobrali.Este dodavam,ze som externe 2roky zabila na EUBA a teraz studujem na technickej skole.
Cize vsetko bolo tak trochu o stasti,schopnosti "predat sa" a dobrych referenciach.Ak nechces robit asistentku,nic ti nebrani najst si nieco lepsie:-))Vela stastia.