Moja dcéra obťažuje dievčatá

Príspevok v téme: Moja dcéra obťažuje dievčatá
jakasa

Mám dievča, má 17 rokov, je mentálne retardovaná - na úrovni 6-7 rokov. Berie lieky na potlačenie hormonálnej činnosti, potlačenie agresivity. Mám ju v pestúnstve od jej 13 rokov. Začala mi však obťažovať a sexuálne napádať iné deti - aj dievčatá. Mám pocit, že sa stáva nebezpečná pre svoje okolie. Neviem čo s tým mám robiť, prosím poraďte, či psychiatra, diagnosťák, alebo ja neviem čo.

lucika214

ak nie ste schopní zvládať tieto problémy ani pomocou liekov, určite ju budete musieť umiestniť do ústavu.
my sme mali suseda autistu, a mal až cca 14 r. keď súd rozhodol o jeho ústavnom liečení a môžem povedať, že až vtedy si celá naša ulica vydýchla, skutočne sme sa ním cítili ohrozovaní, hocikedy vošiel do domu aj cez otvorené okno - prehľadával skrine, chladničku, všetko.
raz som ho nemohla dostať z dvora von, skoro nám spadol do žumpy, prevracal kontajnery a vyberal z nich odpadky, ktoré jedol.
skutočne sme už mali obavy o vlastné zdravie, autisti nevnímajú bolesť tak intenzívne ako zdraví ľudia a samozrejme nie sú zodpovední za svoje konanie.

mica4

Ahoj, nemám s tým až také skúsenosti, ale predsa aspoň niečo. S takými deťmi ako je vaša dcéra som sa stretávala v Sučanoch pri Martine, nezľaknite sa, je to tzv. "detská väznica" a praxovala som tam. Sú tam pracovníci, ktorí s takýmito deťmi prichádzajú každodenne do kontaktu. Ak máte pocit, že je pre svoje okolie nebezpečná, je treba to riešiť a vyhľadať odbornú pomoc, pretože také "dieťa" nevie rozoznať dôsledky svojho správania. To, čo sa jej vidí normálne a nebolestivé, môže inému spôsobiť neznesiteľnú bolesť, v mnohých prípadoch dokonca smrť. A podľA toho čo píšete, tak je to len v začiatkoch, preto je možné to podchytiť ambulantne, neviem, či pomôže psychiater, pretože píšete že je na úrovni 6 ročného dieťaťa. To je dosť zložité vysvetliť v takom veku o sexe. Určite vyhľadajte odborníka, ktroý presne diagnostikuje jej problém skôr ako sa niečo stane. Takéto deti majú neuveriteľný sexuálny apetít, my si to ani nevieme predstaviť. Nechcem Vás vôbec strašiť, ale v sučanoch je týchto detí veľa. Je to niečo ako detská basa a výchovný ústav. Spomeniem len jeden prípad 16 ročného chlapca z dediny pri senci, ktorý si v Sučanoch odpykáva trest za vraždu svojej 12 ročnej kamarátky ktorá nebola ochotná mu ukázať čo má pod nohavičkami a preto v zúrivosti chytil kameň a ubil ju.. Skúste cez internet pohľadať info alebo forenzného psychológa, ktroý by Vám možno poradil ako postupovať.