mám hrozný strach...

Príspevok v téme: mám hrozný strach...
andrejka2

ahojte, dievcatá...na úvod chcem povedat, ze som v 14.tt, a vôbec som nevedela, ze mám brat nejaké vitamíny, doktor mi nic také nevravel...a dozvedela som sa, ze treba brat kyselinu listovú, aby nebolo dietatko choré, a ja som ju zacala brat az v 12tt, a zevraj sa má brat od zaciatku, tak sa teraz velmi bojím, ci dietatko nebude nejako choré. Máte niekto s týmto skúsenost, ze ste ju tiez brali az tak neskoro alebo vôbec a bábo je zdravé?? Prosím Vás, velmi sa bojím..... dakujem

hmmmmmmmmmmm

kyselina listova sa ma brat pred plano.otehotnenim alebo po otehotneni a treba brat 400 mikrogramov raz denne az do 12 tyzdna-teda 3.mesiaca.potom sa uz nemusi..berie sa za ucelom prevencie raztepu chrbtice.samozrejme,ze neznamena,ze ked ju neberiete, tak vase dieta bude mat razstep!do 3 mesiaca sa zakladaju a formuju organy a telicko, potom uz len rastie, dozrieva.su pripady zien, mala som kolegynu, ktora prisla takmer o cely chrup, kedze dietatko cerpalo kalcium z je zdrojov.myslim,ze vyvazena strava vsak staci.ked uz vitaminy, najdolezitejsie je brat take ,ktore boli vyvinute pre tehotne.treba si davat pozor na urcite vitaminy, ako nadmerny prijem vitaminu A lebo sposobuje malformacie.

fedra

Menoska, ja tiez nechapem preco si tak urazila Petru a na zaklade coho sudis ze je menej inteligentna? Ona ma vazny problem a ty jej este pridavas.
Petra zvysene alfaproteiny su ukazovatelom moznych genetickych poruch, preto ta poslu este na dalsie skriningy. Drzim ti palce aby dietatko bolo zdrave, verim ze bude.

mandarinkaa

monoska, svojim prispevkom si ma fakt dobre pobavila :))) .. Tu tvoju hlasku si budem pamatat. Dneska ta musel niekto velmi nasrat, ze? Dufam, ze ti to aspon pomohlo, ked si sa tuna vyburila na chudinke Petre.

menoska

mellinda, v minulosti rodili zeny zdrave deti a nebrali vitaminy, ale v akom stave mali chrup, to nevies, vsak? Mali tak malo kalcia, ze mali polovicu zubov pohnitu a neskor osteoporozu.
petra555 ty si dobra ukazka toho, ze ti najsprostejsi maju deti hlava-nehlava. Aj v case krizy sa to bude kotit, ved stat zaplati. Ja budem mat deti az vtedy, ked ostatni si narobia kvalitne deti, aby sa tie moje mali s kym hrat.

Ivka 1

Neboj vsetko bude v poriadku :)je potrebne zacat brat vitaminy na prirodnej baze, nenasytene mastne kyseliny ,ktore su velmi dolezite na vyvoj mozgovej cinnosti dietatka. Samozrejme mineralne latky- vapnik,mangan,horcik,molybden, lebo babatko si ich vezme z Tvojho tela ,tak aby ste mali dostatok obaja. Alebo obe ?.

petra555

ahojte ja som v 17 tyzdni a neska mi volal doktor ze mam zle krvne testy ze mam zviseny alfafetoprotein ze ma bit 90 a ja mam 92,5 a v pondelok mam ist na genetiku a potom na vysetrenie plodovej vody a mam hrozni strach poradto mi prosim ci mate neake skusenosti s niecim takym dakujem

nenza

Ja som nebrala nič a deti su v poriadku. Myslis ze kedysi nase babky vedeli co su to tehotenske vitaminy? A rodili zdrave deti. vobec by som sa tým nezatazovala.

bobana99

andrejka2...nebooooj aj ja som zacala brat vitaminy s kyselinou listovou neskor a..okrem toho nepises aky mas vek..myslim ze tato kyselina je dolezita ale dolezitejsia pre zeny ktore ostanu tehotne v neskorsom veku koli moznym vyvojovym defektom..tak sa netrap