neviem vybrat tampon pomoc

Príspevok v téme: neviem vybrat tampon pomoc
pomoc32123

Ahoj,

myslite ze je mozne ze sa tampon ako keby vo vas stratil?

ja som bola o tom presvedcena,z som si dala vcera vecer tampon a dnes rano hladam hladam..ale ani snurka,ani tampon..ani nahmat si ho neviem...mohol sa dostat az tak hlboko..? mam zvlastny pocit ale neviem ci si ho nenamyslam..
prosim surne o vas nazor..
mame dnes cestovat k moru..co by sa mohlo stat ak by som ho tam mala a zostal by cely tyzden ..
jezisimaria ze sa to satlo prave mne ,.. propada mi to ako zly vtip..

mmmmmr

zial stalo sa to aj mne ... rozdiel ci skor stastie som mala ze islo o posledny den menstruacie a islo o anatomicky tampon. /tampon urceny aj na sex) napriek mojej upornej snahe /niekolko hodin som travila tym ze som sa snazila ,, tampon vylovit ,, /v podrepe , v spreche silnym prudom /aby nasiakol a ztazel a pustil sa nizšie aj so zrkadlom atd ... az som sa nakoniec vzdala a sama seba som vnutorne presvedcila ze som si predsa tampon vytiahla ...( chvilka nesustredenia sa a myslenie na ine cinnosti ci zautomatizovanie ...a stane sa to naozaj hoci komu) ... aj ked iste pochybnosti vo mne boli ..tak som si nastudovala o problematike vela

docitala som sa ze to smrdi po 24hod a bolesti zakonite by som coskoro citila...bola som v strehu ale presvedcena ze tampon som jednoducho vytiahla a len vnutorne si namyslam..
dnes som po 1 1 dnoch bola u gynekologa (comu hovorim z pekla štastie - bo objednana som bola takto pol roka dopredu ) a gynekolog mi tampon našiel a vytiahol.
poviem vam pravdu neviem kto bol viac v soku ci on alebo ja...
11dni som mala uviaznuty tampon - gyneklog sam skonstatoval ze bolo nemozne ho najist a aj on musel extrahovat s vyuzitim sikovnosti a usilia nakolko tampon uviazol na deložnej stene /maternice?/ velmi hlboko ... čize ANO stat sa to moze ... som dokaz
prekvapenie bolo ze zapal bol len v zacinajucom stadiu a nebudem tvrdit ze to vonalo ale po 11 dnoch by som cakala nieco o dost vyraznejsie ...

to vsak co ja povazujem za štastie v nestasti (nakolko ani zapach ani bolesti a ani teraz nemam bolesti - by mi nenasvečili že sa niečo deje ) ...
rovnako ako vam aj mne to prislo absurdne aby sa nieco take stalo /a este mne - nakolko na zdravie som opatrna a neodkladam ani chvilu ked sa mi nieco nezda v celkovom poriadku/

taketo veci ale nekoncia tak ako u mna ... podla slov gynekologa len 2 pripady zabudnuteho tamponu zazil /a to nie je vo fachu menej ako 30rokov / a z toho 1 skoncil smrtou a druhy dozivotnymi problemami a o dost kratšia inkubacna doba...cize mam antibiotika a kopem sa do zadku od hanby ze sa to stalo ... zrazilo mi to celkom ego ...

predpokladam ze to ze ,,som mala anatomicky tampon - co je material ako spongia / a nie klasicky ..hralo velmi velku ulohu.
podla slov gynekologa ak ste si neni iste alebo len vahate ako ja ... netreba to podcenovat a prist a radsej nech mate istotu ze ,,len blaznite,, ako sa takto zahravat s osudom ako ja

dufam ze si vezmete ponaucenie z mojho pribehu.. . aby aspon niekomu pomohol a dodal odvahu na takuto navstevu ...radsej mat istotu - a vecte ako uz dnes viem ...- denne su u gynekologa take aspon 3 dalsie ... a gynekologa len potesi ze sa o seba starate ,)

aj mne prišlo prilis absurdne aby som bola taka ,,sprosta!,, ved nemam 20 rokov a som nehygienicka či nedajboze zamerne zanedbavam zdravotnu starostlivost.
davajte si pozor .

.....

Baby, veď ju nestrašte!!! Chúďa dievča, veď je celé vyplašené. Tempa ti radila dobre, skús ho vytlačiť. Ak nejde, skús si dnu strčiť 1 palec a nahmatať ho (samozrejme čistý). Možno, že si si ho vôbec nedala. Na noc používaj radšej vložky...hoci ja poznám baby, ktoré používajú tampóny aj v tedy. Nekritizujte ju,....veď aj my sme nejak začínali.

rita23

to vazne? niekolko rokov som pouzivala iba tampony, vratane nocí. Dokonca raz na strednej sa mi stalo, ze som zaspala, len tak tak som dosla do skoly, a menila som tampon az tam, pricom som zabudla vytiahnut ten, predosly, spomenula som si az o hod asi neskor, hned som ich isla obe vybrat von.
No a s vlozkami na noc som zacala az pred par mesiacmi, aj to vdaka, tomu, ze som sa o tom docitala na tomto fore. Ze to je zdravsie a tak.
No Boze, odkial ma clovek vsetko vediet sam? Poucila som sa, ale ziadne problemy som za ten cas nepocitila.

tempa

chod normalne na wc a tlac, akokeby si mala stolicu a ked je tampon dnu, tak ho vytlacis. mne sa to stalo 2x a normalne mi vysiel pod tlakom von.

nototo

zvedavica: je to niečo, ako otrava krvi, ktorú môžeš dostať, keď nedodržiavaš hygienu pri používaní tampónov.

pomoc32123: teraz je už neskoro rozčuľovať sa, ale dievča, čo ťa to dokelu napadlo, dávať si tampón na noc? Veď ich treba meniť po 3-4 hodinách!

eviket

V ziadnom pripade necakaj na zazrak, ze sa ten tampon sam objavi.. okamzite by som sla na pohotovost.. ale vyhladala nejaku inu pomoc, aj ked si si ho mozno vobec vecer nedala, radsej mat istotu.. a dobra rada, ak mas poruke tie tampony, precitaj si ten pribaleny letak "ako pouzivat" a hlavne o toxickom soku, nie je to sranda dievca, tak sa rozhyb..