Výživné na dieta

Príspevok v téme: Výživné na dieta
adrika333

ahoj, s manželom nežijem skoro dva mesiace.dohodli sme sa,že mi bude platit na dceru vždy ku 15 dnu v mesiaci.no doteraz som nedostala ani F. Vyhovara sa,že nema a že ma vydavky a pod. už pomyslam,že pojdem na UPSVR. ale chcela som sa dohodnut najprv normalne,no asi to tak nepojde.ma niekto podobnu skusenost? poradte mi! rozvedeny este niesme.

vieroslavas

Dobrý večer.Chcela by som Vás poprosiť ako sa píše vzor na doplatenie výživného.Bývalý muž podal o rozvod v roku 2005 a až 6.8,2012 mi prišlo rozhodnutie,že sme rozvedený.Určili mu aby mi prispieval 100€,ale od toho roku 2005 mi vôbec nič neplatl,tak preto si chcem podať žiadosť na súd,aby mi to spätne doplatil,ale neviem ako to mám napísať.Teraz žijem s druhom a máme spolu šesť detí a ešte sa vlastne stará aj o syna,ktorého mám s ex--manželom.Možno aj preto sa tak dlho ťahal ten rozvod,lebo stále sme chodili po súdoch o zapretie otcovstva a určenie mena.Ďakujem Vám za odpoveď.

pauli 73

podla zákona, dieta má mať takú istú životnú uroven ako rodič, to znamená, že ak otec má mesačné príjmy cca 1000€ bude platit aj adekvátne výživné. Sud prihliada v prvom rade na záujmi dietata. Na súde kludne povedz ako akých všetkých jeho príjmoch vieš. Ved bankové výpisy nepustia aj ked si priznáva len minimum. A kludne žiadaj aj tých 250€, ty sa nemáš čoho báť. Ak chceš pred dieta najviac, musíš byť tvrda a nebát sa.

Denz

ty mas dve deti???
Tak to bude v tvoj prospech.....
a pravnik...do 3 tisic.
a je dobre ho mat .....ak sa neviete s muzom dohodnut...

petka-

este sa chcem spytat muz sa mi smeje,ze ani na sud nepride ze posle pravnika musi,alebo nemusi prist.rozvedu nas aj bez toho aby prisiel?

petka-

noto mi ani nehovor,ze mozem zle dopadnut.ved dnes uz aspon dufam sa taketo veci beru aj na sude vazne.a nie matka ostane s dvomi detmi a muz si uziva zivota.tiez viem,ze k rozvodu nie je potrbny pravnik alebo ano?aj ten stoji kopu penazi

Denz

som myslel 250 na dieta...ale pozri tie linky....
snad sa nieco viac dozvies.
a bolo by fajn s tvojim pravnikom...teda si ho nejakeho najst a nech ta zastupuje.....aby si sa neocitla nakoniec v uplne zlej situacii.

petka-

250 na mna ci na dieta?je to zlozite pracuje vonku tak ma tych 130 ale vies nie na danovom jak to uz byva vzdy sa to zbije na minimum.tak dufam ze mi nebude platit podla neho.on je dobry magor zaraba tolke peniaze a este sa mi vyhraza,ze vsetky ucty mame karty pozickove jednu na moje meno dve na jeho budeme platit na poly.boze jakeho...muza som si vzala.a to vsetko pre jeho uzasnu mamicku