Lanove semienko, k čomu prispieva???

otazka

kaciatko , este otazocka, hoci sa tyka vitaminu C,ktory pripravok uzivas,kupujes v lekarni, alebo objednavas odniekial?

gloss

a naozaj treba lan pomlieť? nestačí večer namočiť 1PL do prevarenej vody ráno vodu vypiť a zbytok spapať v jogurte? tak som to čítala na nete a že je to super na vlasy aj :)

karinka44

ta negativna kampan voci soji je sposobena tym, ze soja patri medzi geneticky upravovane potraviny. A ludia maju z toho strach. Ale ak sa jedava neupravena, tak je velmi zdrava. Napriklad na slovensku sa geneticky upravena soja pestovat nesmie, takze ak si kupite slovensky vyrobok zo soje (napríklad syr od alfabio), tak je to neskodne. Pozor treba davat na dovazane veci, lebo EÚ povolila dovoz modifikovanej soje.

Petuska B

veď práve nemôžte považovať soju za zlú, skôr sa zamyslite, čo okrem soji papáte? Veľa rýb, zeleniny, ovocie, morské riasy, zelený čaj, stravujete sa okrem soji zdravo??? alebo nezdravo??? Ak vznikne choroba, je to pôsobenie viacerých faktorov, nemôžte obviňovať iba soju !

kaciatko7

karinka44, moze to byt aj tym zelenym cajom, je to silny antioxidant, okrem toho ho piju od malicka. okrem toho, konzumuju vela morskych rias, zdroj jodu.
preto je tazko posudzovat len podla jednej potraviny, to by sme sa na ich stravu a zivotny styl museli pozriet komplexnejsie.

kaciatko7

otazka, davkovanie naozaj neviem, na sebe mam vyskusane 3PL denne, pri dietati asi treba davkovanie znizit. nic vsak nepokazis, ked jej do bieleho prirodneho jogurtu zamiesas aj celu lyzicu, ak chces prisladit, tak radsej medom.

karinka44

lenze v porovnani so svetom majú ovela menej rakovinovych ochoreni a to je inak dost divne, kedze im tam zhodili dve atomove bomby, ved oni vlastne ziju v zamorenom prostredi! a okrem toho 50% populacie su fajciari - inak bola nejaka studia, ze su zdravi hlavne kvoli pitiu zeleneho caju, on ho piju v obrovskych mnozstvach a on obsahuje antioxidanty a tym sa vlastne ich telo neustale precistuje. Ale nie ten nas zeleny caj, ale ten ich praskovy, ktory vyzera ako zaburina. Podla mna su urcite zdravsi ako zvysok sveta, ved maju najviac ludi nad sto rokov na svete.

kaciatko7

sorry, oprava...nie najzdravsi narod, ale jedny z najzdravsich. myslim, ze stale nemaju na narody a rozne kmene, ktore sa ani po rokoch neodklonili od svojej prirodzenej stravy a tym padom nepoznaju choroby ako napr. rakovina. jedia to, co im v urcitom rocnom obdobi priroda ponuka, min masa, soju myslim, ze ani nepoznaju, a netrpia tym, co vyspele krajiny, kde ma clovek pomaly problem kupit nieco nespracovane.

otazka

no baby, tak dam na vas, nabuduce kupim cele a budem mliet. Inak mne chutia aj tieto pomlete. A staci jedna mala lyzicka denne,alebo je to malo?

kaciatko7

okrem toho, Japonci sa sice povazuje za najzdravsi narod, ale aj tam je vyskyt rakoviny a inych zavaznych chorob, mozno niektorych druhov menej, ale je.