Prosim o radu,Tyka sa to cukrovky mojho dievcata

Príspevok v téme: Prosim o radu,Tyka sa to cukrovky mojho dievcata
Quaresma23

Pred dvoma tyzdnami som zacal chodit s dievcatom ktore ma cukrovku.Je to velmi mile a dobre dievca,ktore si ziskalo moju velku priazen uz za tak kratku dobu.

Ked som to spomenul doma nasim cim ona trpi....Tak som zacal pocuvat,ze rozmysli si dobre ci chces taku babu,ze to je nevyliecitelna choroba a s nou to bude v zivote uz len horsie,ze im sa ani rany nehoja poriadne,ze odpadavaju,oslepuju taky ludia...a ze mozem mat chore deti...........Som z toho zmeteny,ved to dievca podla mna za to nemoze.Keby ju kazdy odsudi a necha koli tejto diagnoze,Co by mala zo zivota,a predsa s tou chorobou to nemoze byt az take zle,pokial ma dobru zivotospravu....aky mate nazor?dakujem

karioll2

je dolezite,ci ma diabetes 1 alebo 2.
ale asi 1.nainzuline,co?ak to je tak,tak si musis uvedomit,ze aby bol diabetes pod plnou kontrolou,aby mohla predchadzat vsetkym aj smrtelnym ucinkom na nu,ze musi dodrziavat vsetky rezimove opatrenia.bez vynimky.a diabeticka dieta da pekne zabrat.maju zvysene riziko potratov,a niekedy sa ani neodporuca otehotniet,lebo by to mohlo mat pre nu fatalne nasledky.toto je zdravotna stranka.vsetky omacky okolo ti uz napise niekto iny,predpokladam

pipinaaa

no vidis, ja som s frajerom vyse roka a jeho mama o mojej cukrovke stale nevie,vlastne to vie len jeho sestra...ale vasi fakt prehanaju, ak ju lubis, nie je co riesit, je to proste tak:) akurat by ta mala naucit, co mas robit, ked bude mat hypoglyk, pochopit jej rezim, podrzat ju, ked bude treba, drzim vam palce:) mna sa minule jedna kamoska pytala,ci som sa nebala, ze ma nikto nebude chciet, ked mi zistili cukrovku, pravdu povediac mi to ani nenapadlo..

lenka...

a nezabudaj hlavne na to, ze choroba sa moze u hocikoho vyskytnut trebars i jediny den po svadbe. Aby si nenechal dievca, len preto ze trpi nejakou chorobu /zvladnutelnou/, najdes si "zdravu" a vas zivot sa takisto moze zvrtnut behom okamihu. Drzim palce:))

jajkafr

môj názor je taký istý ako názory v predošlých príspevkoch. Ak ju ľúbiš tak nieje čo riešiť. Je mnoho ľudí, ktorý trpia vážnejšími chorobami ako tvoja priateľka, a preto majú ostať na okraji spoločnosti? Navyše to, že má cukrovku tvoja priateľka neznamená, že ju budú mať aj vaše detičky. Navyše ako sa tu píše ak dodržiava správnu životosprávu a nemá časté výkyvy hladín cukru v krvi tak komplikácie cukrovky ako strata zraku, či iné nehrozia tak skoro :)
obom vám držím palčeky, aby ste sa mali radi a aby vám to klapalo a ak sa ozaj ľúbite nedajte na reči iných.

jajka001_

tvoji pribuzni to pekne prehanaju...ano ma chorobu ale nie je to az take, su s tym spojene komplikacie, ale ked ju lubis tak to budes brat normalne, ved v dnesnej dobe je tak vela ludi chorych, a ziju s tym, podstatne je len to ci ju mas rad, ona teba, a ci vam to klape. zaoberat sa cukrovkou a pripadnymi komplikaciami v buducnosti sa mi zda prehnane a zbytocne.
je to len na tebe, ci si vnutorne presvedceny, ze si s tym vysporiadany, ze reci inych na teba nebudu vplyvat, ze vam take reci nerozbiju vztah.

miroslavenka

Moj nazor je taky, ze ak ju lubis, nie je co riesit :) Ale pozor, hlavne ked budete dlhsie spolu, aby si si lasku nemylil s lutostou... Cukrovka - pokial je pod dozorom, nerobieva problemy.