Kde maju v bratislave halusky

lu.luci

A Auparku úplne hore. Máš tam viac pultov, kde majú rôzne kuchyne. Ja som tam už párkrát bola a zatiaľ mi chutilo všetko a dávajú aj veľké porcie. Majú tam aj halušky, tú cesnačku neviem. No ešte som ich nejedla. Halušky nájdeš na rohu. :)

ojka

no v centre neviem odporučiť, ale mne sa veľmi pačilo v Petržalke v Zrkadlom háji v reštaurácii Engerau, dosť veľké porcie a veľmi dobre varia a dokonca aj tú spomínanú cesnačku i halušky (:

wonderbra

súhlasím aj ja že naj halušky sú domáce. žiadna pančovaná bryndza, my ju kupujeme od original pastiera:)
a najlepšie v reštike som mala na salaši v žiari

bibi1234

no, tak ja som kvoli tomuto foru isla do furmanskej krcmy aj s rodicmi na halusky. Rodicia byvaju v Pezinku, takze som ich okolo 11-30 vyzdvihla a sli sme smer Modra. Dosli sme okolo 12tej a velmi sme sa cudovali, preco v nedelu okrem nas je obsadeny len jeden stol a za chvilu nam to doslo. Co sa tyka obsluhy, kocke to trvalo strasne dlho, asi 15min!!!, kym si nas vsimla-asi pomahala v kuchyni varit, ale bola celkom mila... Na polievku sme tiez dlhsie cakali-lebo ju kuchar prave dovaral-bola taka slepacia mastnejsia - domaca... nepacilo sa mi, ze sa v nej okrem korenia nachadzali aj male kosticky a chrupavky z masa!!!!, to som este v ziadnej restike nezazila:O((( Dalsi sok bol, ked nam doniesli halusky, my pazrave s maminou sme si objednali dvojnasobnu slaninu. Namiesto oprazenej chrumkavej udenej slaninky sme na haluskach mali surovu oravsku slaninu!!! Mamina vravela, ze tie halusky bryndzu v zivote nevideli-ja osobne to neviem rozoznat, pre mna su halusky ako halusky:O))), lenze nedalo sa to jest s tou oravskou slaaninou:O((( potom, co sme rezignovali a dali nase porcie ocinovi zjest, suhlasil s maminou, ze su viac smotanove, ako bryndzove. Ten vsak mal stastie v nestasti, sice si objednal zbojnicku placku(vraj nebola az taka dobra), aj tak ju musel dat mamine a zostali mu len halusky:O))) Odisli sme znechuteni so slovami, ze sa tam uz nevratime.
Takze stale si prvenstvo v robeni chutnych halusiek drzi mamina, aj ked ju ohrozili naozaj fantasticke halusky, ktore sme jedli na salasi medzi Zvolenom a Bansk. Bystricou, skoda, ze je to tak daleko:O(((

fialocka_7

:-Pbebe
tiež mám takú skúsenosť,raz som si dala v Tatrách na salaši halušky-boli hnusné,tiež u nás na východe na kolibe-tiež hnusné.........niesom nijaká fajnovka,ale tie halušky boli z prášku,na tanieri kopa vody,slané ako ... no bola som sklamaná .( milujem halušky :) a najlepšie sú fakt domáce :)

klarka_

v slovak pube varia vyborne, mala som tam kadeco naposledy tusim lokse, ci co to bolo a nemozem sa stazovat, fakt to stoji za to.

filinka

Phebe, dobra poznamka. My tiez zijeme v zahranici a varim vylucne slovenske jedla od gulasa cez kapustnicu po buchty na pare. Aj bravco peco. Bryndzu by som urcite nejedla v restike, nemalo ludi z toho chytilo velmi neprijemne zaludocne potiaze, ked bryndzu, tak termizovanu. A nie je nic jednoduchsie uvarit ako cesnacka so syrom...

levicaaaaa

ja by som osobne navrhla , ak by nevadilo, že to nie je priamo v BA - Furmanskú krčmu v lokalite Modra-Piesok... je to presne oproti bývalej Zochovej chate... Nie je to ale skutočná krčma, ale normálna reštika a veľmi štýlová podľa mňa. Cez víkend som tam bola na haluškách.výborné a aj obsluha bola super...

btw, zaujímala by ma tá kuchyňa v Slovak Pube, nakoľko tam často chodievam...