Mozem nosit kontaktne sosovky?

ushko

sosovky su super .. sice ich obcas prestriedam s brylkami, ale nedam na ne dopustit :) objednavam si zo sosovky-kontaktne.sk.. vacsinu maju na sklade, a super je to, ze v ramci BA si ich mozte vyzdvihnut uz aj osobne .. a su o polku lacnejsie ako od mojej tetusky ociarky :) ak niekto chcete, mozete pri objednavke zadat moj kupon na zlavu 3%-
qh1e8d0x

datelinka

petra, to ci mozes nosit K.Š. ti povie tvoj lekar. v zasade by ale s tym nemal byt problem.
sosovky koriguju kratkozrakost, dalekozrakost, astigmatizmus a multifokalne aj starozrakost.
tupozrakost nie je ani tak refrakcna chyba, ako porucha spracovania obrazu mozgom. v kratkosti, tvoj mozog sa naucil v ranom detstve potlacat obraz z horsieho oka a vnimat obraz z toho lepsieho - teda, ani pri najlepsej korekcii nebude tvoje videnie uplne stopercentne. tak ako nekontaktne, teda okuliarove sosovky, ti tuto vadu nenapravia ani kontaktne sosovky.
prekazkou pri noseni k.s. by mohlo byt pripadne zabiehanie tupozrakeho oka. pri okuliaroch nie je zabiehanie az tak viditelne, pripadne okuliare vyrovnavaju postavenie oci.
ak mas na tupozrakom oku velmi slabu korekciu, je pravdepodobne, ze ti odporucia pouzivat sosovku len na to druhe oko.
jajkafr, nie je celkom pravda, ze dioptrie v okuliaroch su zhodne s dioptriami v K.Š.
pri vyssich dioptrickych hodnotach, spravidla od 3 D sa u kratkozrakych dava do sosoviek o nieco nizsia hodnota a u dalekozrakych o nieco vyssia hodnota dioptrii.

petra2602

co mam teraz tieto okuliare tak som ich mala 4roky bez dakeho vacsieho poskodenia ale tento rok sa mi donicilo to co je na to aby ti to dobre drzalo na nose dufam teda ze chapes co myslim..a mne to optik spravil tak zle ze sa mi uz absolutne nelubia bo mam ja taky modrucky ramik a on mi to opravil tak ze mi to musel zlepit a potom mi to natrel na cierno a vysledok je taky ze to vyzera ostrasne. a preto ich nechcem nosit a zas nove okuliare nechcem bo mne sa viacej paci ked okuliare nemam. proste vyzeram inak ako s nimi.

jajkafr

tak sa skús porozprávať s očnou ona ti určite poradí :)
A na druhej strane okuliare sú celkom pekné a v dnešnej dobe sa dajú vybrať ozaj krásne rámy. Prečo chceš nosiť šošovky?

petra2602

mno ved niekedy v decemberi mam ist ku ocnemu.. dovtedy musim prinutit rodicov aby mi ich kupili ak by mi teda ocny povie ze ich nosit mozem . :D a na internete je ta toho vela ved som skoro vsetko popukala len nic som nenasla o kontaktnych sosovkach a tupozrakosti dohromady zakazdym v inych su vislostaich nie nikdy v jednej.

jajkafr

ja si myslím že nie. Veď keď tak vezmeš sklá na okuliaroch sú tiež len plusové alebo mínusové alebo potom tie čo majú cylindre a vychýlené osi. A šošovky sú také isté. Pri šošovkách záleží na tom o aké máš záujem dajú sa vybrať z niekoľkých druhov. Ale určite by som to vopred prediskutovala s očnou lekárkou alebo sa opýtaj niekde v optike kde aplikujú kontaktné šošovky tam ti určite poradia. A inak aj na nete je o tom dosť info. :)

jajkafr

ahoj petra2602
skôs to prebrať s tvojou očnou. Šošovky si vyberáš podľa toho aké ti predpísala lekárka dioptrie. Napr. ak ti predpísala -2 tak aj šošovky si vyberieš také.